Kötelező győzelem: Teljesítve!

Gyönyörű napsütéses időre ébredhettek a játékosok csütörtökön, a szlovákiai Bacsfán, a III. Olimpiai Reménységek Tornájának második napján. Magyar csapatainkra talán a legkönnyebb nap várt, hiszen a tavalyi utolsó helyen végző szerbekkel néztek farkasszemet. Bár tudjuk, a kötelező győzelem mindig a legnehezebb!

Gyönyörű napsütéses időre ébredhettek a játékosok pénteken, a szlovákiai Bacsfán, a III. Olimpiai Reménységek Tornájának második napján. Magyar csapatainkra talán a legkönnyebb nap várt, hiszen a tavalyi utolsó helyen végző szerbekkel néztek farkasszemet. Bár tudjuk, a kötelező győzelem mindig a legnehezebb!

Mind a lányok, mind a fiúk a diadal reményében léptek tehát a Welten Golf Club pályájára csütörtökön. Az előjelek kedvezőek voltak. A két csapat múltbéli küzdelmei, az előzetes várakozások mind-mind, a magyar sikert vetítették előre egy vélhetően nagyarányú győzelmet hozó találkozón, ugyanúgy, mint tavaly, amikor csapataink imponáló játékkal rukkoltak elő, amihez a szerbek csak asszisztálni tudtak. Bár időközben némiképpen átalakultak a válogatottak, többen kiöregedtek, vagy kikerültek a keretből, ennek ellenére csak a győzelem volt elfogadható a második napon.

Megvan az első!

Először a fiúkon volt a sor, akik a nyitányon elszenvedett vereség után, első győzelmükre hajtottak. Párosunk, ifj. Csiki Péter és Rózsa Dániel kezdte a match play játszmát, amely nagy izgalmat hozott, hiszen csak az utolsó lyukon dőlt el az egy pont sorsa. Sajnos nem a mi javunkra, de „az nevet, aki utoljára nevet” mondhatták a fiúk, akik vissza is vágtak a vereségért a későbbiekben. Hiszen előbb legfiatalabb, újoncunk, Kötél Bence gyűjtötte be ellentmondást nem tűrően a győzelmet (9/8), majd az idősebb Rózsa testvér, Dávid cselekedett hasonlóképpen (8/6), 2014-es junior bajnokunkkal, Greff Bálinttal (10/8) egyetemben.  Holló Zsombor, ugyan vereséget szenvedett (3/2) a szerb Ðorđević Andrija-val szemben, de ez már a lényegen nem változtatott. A magyar fiú csapat 3:2 arányban győzött a szerbek ellen, begyűjtve első győzelmét.   

Úton a dobogó felé

A torna előtt nagy kérdés volt, hogy vajon a lányok, képesek lesznek-e újra dobogóra állni az időközben profivá avanzsált Rózsa Csilla nélkül? Az első akadályt könnyen vette a Briglovics – Vadkerti duó mögött felsorakozott lány csapat. Bemutatkozásként, könnyedén győzték le (4,5:0,5) a lengyeleket. A második napon, a dobogós álmok életben tartásához, kellett a győzelem a náluknál gyengébb játékerőt képviselő szerbek ellen. Lányaink is jól tudták ezt, ehhez mérten végig koncentráltan, kontrol alatt tartva a játékot, esélyt sem adtak a szerb csajoknak. 4:1 arányban múlták felül őket.

Az igazán erőt próbáló feladatok azonban csak most következnek, hiszen az ellenfelek közül még hátra van Szlovákia, Szlovénia, és a címvédő Csehország, melyek nagy játékerőt képviselnek. A lelkesedés nagy, a lendület megvan! Kíváncsian várjuk, mire képesek csapataink az előttünk álló napokban! 


Böndicz Gergő a válogatott szövetségi kapitánya értékelte napot:

"A mai napon hoztuk a kötelezőt, a szerbeket sikerült meggyőző játékkal legyőzni. Külön gratulálok Kötél Bencének első válogatottbeli győzelméhez. A második akadályt is sikerrel vették a lányok, önbizalomtól duzzadva léptek pályára. Reméljük a következő két napra is kitart ez a lendület. Sokat fog számítani a sorsolás, továbbá a négy nap alatti öt mérkőzésben ki mennyire fárad majd el."


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés