Kezdődhet a tánc…

 Borókával ciprusi edzőtáborozása után beszélgettünk. A Pannonia Golf & Country Club versenyzője jövőbeli céljairól, valamint a közelgő EOHT-ről is beszélt lapunknak, amely többeknek: Vadkerti Adélnak, Rózsa Dávidnak és Borónak is az utolsó olimpiai golfreménységek tornája lesz. Érdekesség, hogy az EOHT-n most debütáló két játékosunknak, Szabó Antóniának és Ifj. Csiki Péternek az első és egyben utolsó reménységek versenye lesz az idei

Borókával ciprusi edzőtáborozása után beszélgettünk. A Pannonia Golf & Country Club versenyzője jövőbeli céljairól, valamint a közelgő EOHT-ről is beszélt lapunknak, amely többeknek: Vadkerti Adélnak, Rózsa Dávidnak és Borónak is az utolsó olimpiai golfreménységek tornája lesz. Érdekesség, hogy az EOHT-n most debütáló két játékosunknak, Szabó Antóniának és Ifj. Csiki Péternek az első és egyben utolsó reménységek versenye lesz az idei.

HG: Alig pár napja tértél haza a válogatottal Ciprusról. Milyen volt?

BB: Nagyon jól éreztem magam Cipruson. A hosszú tél után nagyon jó volt újra pályán játszani. Szép időnk volt, habár a hét vége felé előkerültek a pulóverek és a széldzsekik. Az edzőtáborban minden nap match play-t játszottunk. Az első pár napon, csapaton belül, egymás ellen játszottunk, illetve előtte gyakoroltunk. Az utolsó két nap pedig a ciprusi csapat ellen játszottunk, ahol sikerült csapatként és egyénileg is jól helytállnunk.

HG: Mire fektettétek a legnagyobb hangsúlyt a télen edződdel, Szigeti Csabával?

BB: Tél elején Csabival a swingemet raktuk rendbe, majd januárban egy hetet töltöttem vele Spanyolországban, ahol a pályajátékon volt a hangsúly.  

HG: 7 éves korod óta golfozol, 10 éve már, hogy először ütőt ragadtál. Pályafutásod során a legjobb teljesítményed hazai versenyen -2, külföldön +1. Mi a cél?

BB: Szerintem ebben a sportban mindig van előrébb. Mindig lehet eggyel kevesebbet ütni. A cél pedig, hogy mindig a maximumot hozzam ki magamból, bármelyik versenyen, bármilyen szituációban még a versenyek előtti gyakorlás során is.

HG: Erre kiváló lehetőséget kínál a nemsokára április 23-án kezdődő olimpiai golfreménységek tornája, ahol tavaly igen kiemelkedően teljesítettél. Milyen esélyekkel indulhat a magyar junior válogatott, a tavalyi történelmi sikert jelentő második hely után?

BB: Bízom a csapatban. Szerintem Cipruson teljesen összehangolódtunk, és ha megteszünk minden tőlünk telhetőt, akkor okozhatunk meglepetést. Többen idén játszunk ezen a versenyen utoljára. Nekem, ez a kedvenc versenyem. Minden évben nagyon élveztem, hogy összemérhetjük tudásunkat más országok csapataival, úgyhogy idén mindenképpen kihasználom az utolsó alkalmat és odateszem magam!

(Briglovics Boróka és Vadkerti Adél gyakorlás közben Cipruson)

HG: Honnan merítesz erőt és mi motivál ebben a szezonban?

BB: Igazából maximalista vagyok, mindig teljesíteni akarok és megfelelni a saját elvárásaimnak.

HG: Van titkos álmod, célod, hol szeretnél végezni a szezon végén? Mivel lennél elégedett?

Szerintem ez egy nagyon izgalmas szezon lesz, szoros és élvezetes "csatákkal". Hazai versenyeken szeretnék első helyen végezni, de biztos vagyok benne, hogy másoknak is ilyen terveik vannak. Kíváncsian várom ezt az idényt!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés