Örömgolf Cipruson

 A büki golf hírvivőjével, Zilahy Csabával volt alkalmunk beszélgetni, aki pár nappal ezelőtt érkezett haza Errol ciprusi edzőtáborából. Kint léte alatt több magyar bajnokkal gyakorolt és játszott együtt, ami, - mint elmondta - igazi örömgolfot jelentett számára.  

A büki golf hírvivőjével, Zilahy Csabával volt alkalmunk beszélgetni, aki pár nappal ezelőtt érkezett haza Errol ciprusi edzőtáborából. Kint léte alatt több magyar bajnokkal gyakorolt és játszott együtt, ami, - mint elmondta - igazi örömgolfot jelentett számára.  

HG: Hogyan érezted magad Cipruson?

Nagyon jó volt! Kétarcúnak éltem meg az edzőtábort. Egyrészről a hangulat, a kinti csapat mindent vitt! Másrészről játékban eléggé mélyponton voltam, de a flight társaim - Horváth Marcell, Kovács Titusz, Briglovics Gábor - megmutatták, van hova visszarázódnom. Főleg a putt-jaim nem mentek. A swingem rendben van, a pályajátékom sem rossz, egyedül ezekre a gurításokra kellene ráfeküdnöm, ami nem egyszerű. A putt-okra jellemzően nem sok időm jut, általában csak a verseny kezdete előtt van időm valamelyest a putting-chipping green-en gyakorolni.

 HG: Mi a véleményed Horváth Marciról?

Marci példakép lehet a fiatalok előtt: nagyszerű a teljesítménye a golfban és a tanulmányaiban is. Az már önmagában elismerésre méltó, hogy tanulmányi eredményinek köszönhetően sikerült bejutnia a skóciai egyetemre, ráadásként még az egyetemi golfcsapatba is sikerült beverekednie magát, ahol meg van a lehetősége, hogy golftudását is gyarapítsa. Ami nehézséget jelenthet neki, hogy az ő swingjének nem igazán kedvez a skóciai szeles időjárás. De úgy gondolom, hogy minden apa boldog lenne, ha a fia így tudna játszani, mint Marci.

HG: Hogyan áll a tavaly megálmodott MID-válogatott?

Folyamatban van. A válogatott csapatkapitányát meg is választottuk, aki S. Nagy Csaba lesz és jómagam leszek a helyettese. Az öt nagy versenyen (MID-Amatőr Bajnokság, Match Play Bajnokság, Magyar Kupa, Magyar Amatőr és Magyar Nyílt Bajnokság) elért eredményt vennénk számításba, ennek alapján lehet majd bekerülni a csapatba. A MID-Amatőr Bajnokságra szeptember első hétvégéjén kerül majd sor. Háromnapos verseny, + 1 gyakorló nappal.

HG: Ha már szót ejtettünk Marciról, miként vélekedsz Briglovics Gáborról, aki eagle-t ütött Cipruson. Lehet, hogy egyik aspiránsa a MID-válogatottnak?

Mindenképpen! Nagyon szépen játszik! Ha tudja ezt a teljesítményt hozni 15 vagy 16 szakaszon keresztül, akkor a válogatott egyik erőssége lehet. A kiszemeltek között már mindenkép ott van. Ha stabilan teljesít, akkor 9 hcp körül be lehet kerülni a válogatott keretbe.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés