Elegáns debütálás a LET-en!

Megtörtént a bemutatkozás, Rózsa Csilla túl van élete első profi versenyének első körén. A jelenlegi első számú magyar golfozó 73-as körrel kezdett, így a középmezőnyből várhatja a folytatást az ISPS HANDA NZ Womens Open első napja után, az élen a franciák kétszeres LET-tornagyőztes játékosa, Anne-Lisa Caudal áll miután 66 ütésből teljesítette a pályát.

Megtörtént a bemutatkozás, Rózsa Csilla túl van élete első profi versenyének első körén. A jelenlegi első számú magyar golfozó 73-as körrel kezdett, így a középmezőnyből várhatja a folytatást az ISPS HANDA NZ Womens Open első napja után, az élen a franciák kétszeres LET-tornagyőztes játékosa, Anne-Lisa Caudal áll miután 66 ütésből teljesítette a pályát.

Rózsa Csilla magyar idő szerint péntekre virradóra fél egykor kezdte meg élete első LET-versenyét. A profi státuszát télen megszerző 18 éves magyar lány a 10-esen kezdett és bár saját bevallása szerint izgult, ezt mégsem lehetett érezni a játékán, bemutatkozásként par-ra hozta a par-5-öst, majd az azt követő par-3-ast is. A 12-esen Csilla megszerezte profi pályafutása első dupla bogey-ját, de szerencsére ezt rögtön az első profi birdie követte. Két par-ra hozott szakaszt követően Csilla egy újabb birdie-vel már even par-ra állt, de az utolsó szakaszon ütött bogey-ja azt jelentette, hogy +1-el fordulhat. Az első 9-en az első öt szakaszt par-ra hozta Csilla, majd a négyesen ütött egy birdie-t, ám ezt rögtön egy bogey követte. A maradék szakaszokon par-t játszott Csicsi, így élete első profi körét +1-el zárta és a T48. helyről várhatja a folytatást.

Rózsa Csilla tehát nagyszerűen mutatkozott be caddie-jével Szeberényi Mátéval együtt Új-Zélandon és hogy valóban mekkora élményt jelent számára a profi kaland, arról a hivatalos Facebook oldalára kitett pár sor tanúskodik.

„Az utolsó pillanat az első elütőn. Körben tömeg, akik mind tapsolnak amikor kimondják a neved és amikor elütöd az első drive-ot. Leírhatatlan érzés! És utána végig sétálni a fairwayen a figyelő szemek között. Minden egyes ütést élveztem ma és alig várom a holnapi kört, hogy újra és jobban játszhassak.”

Csicsi tehát szokásához hűen nagyon pozitívan áll hozzá a játékhoz, biztosak lehetünk abban, hogy az általa várt javulás sem marad el.

Caddie-je, Szeberényi Máté is megosztotta velünk élményeit:

„Hatalmas élmény volt az első tee felé sétálni és látni a tömeget! Majd mikor elsőként Csicsit szólították az elütéshez, egy pacsi és bumm! Az első drive, enyhe draw, fairway közepe és persze a jól megérdemelt taps. Végig kiegyensúlyozott volt, a nézők a 16-os par 3-ason az első ütését a nap ütésének titulálták!

Összességében nagyon jól kezelte a helyzet okozta nyomást. Az első szakaszon azt mondtam neki, hogy ne izguljon, MERT Ő nem vendég itt, hanem itt a helye és megérdemli, hogy itt legyen!

Jó napon vagyunk túl, holnap korán reggel indulunk és már nagyon várjuk!”

Ami az ellenfeleket illeti:

A tornán a kétszeres LET-győztes francia Anne-Lisa Caudal vezet miután 66 ütésből teljesítette a napot. Caudal összesen nyolc szakaszt zárt birdie-vel és a végeredményét csak az utolsó lyukon ütött dupla bogey-ja rondította el. Mögötte a mindössze 21 éves dán Nanna Koerstz Madsen áll egy ütéssel lemaradva. Utóbbi a Nordea Tourról rendelkezik már egy tornagyőzelemmel, ezúttal bogey-mentes kört zárt öt birdie-vel. Madsennel együttállásban az amerikai Troyanovic és a norvég Skarpnord vannak még a második helyen. Kiválóan kezdett és legjobb amatőrként ott van a T5. pozícióban Hannah Green, az ausztrál öt birdie-t és egy bogey-t jegyzett az első napon.

Ami az igazán nagynevű játékosokat illeti, az angol Charley Hull (bár még csak 18 éves, de meghatározó tagja a LET-nek) -2-es eredménnyel egyelőre a T14. helyen áll együttállásban a világelső Lydia Ko-val. Előbbi négy birdie-t és egy dupla bogey-t, utóbbi három birdie-t és egy bogey-t jegyzett pénteken. A LET-legendának számító Laura Davies döcögősen kezdett, az első 9-en egy bogey-t egy duplát és egy birdiet szerzett, ám a hátsó 9-en már hibátlan volt, három birdie-jének köszönhetően -1-el várhatja a folytatást.

Rózsa Csilla magyar idő szerint 19.40-kor kezdi meg a második körét.  

Eredmények:


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés