A török hadjárat

 Jó hangulat, gyönyörű pályák, remek csapat. Így foglalhatnánk össze Dibusz Lászlóék törökországi túráját. A 8. Komplex Product és Geotech golf kupáról a profik után, a tábor szervezője adott interjút lapunknak, beszámolt a legfontosabb eseményekről, tapasztalatokról.

Jó hangulat, gyönyörű pályák, remek csapat. Így foglalhatnánk össze Dibusz Lászlóék törökországi túráját. A 8. Komplex Product és Geotech golf kupáról a profik után, a tábor szervezője adott interjút lapunknak, beszámolt a legfontosabb eseményekről, tapasztalatokról.

HG: Hogyan sikerült a törökországi túra?

-Egyszerűen remek volt, bár gyorsan elrepült ez az egy hét. Mindenki jól érezte magát. Több szempontból is különleges volt: jó volt látni, hogy a játék mennyire összekovácsolta a vietnámi és a magyar golfbarátokat. Az eddigi években volt némi tartás a két tábor között, de ez most egyáltalán nem volt érezhető. Látszott a résztvevőkön, hogy mennyire hiányzott nekik a játék. Teljesen magával ragadta őket a mesés környezet, és többen még a 18 szakasz lejátszása után is tovább játszottak. A Nick Faldo által megálmodott pályák, a mesébe illő környezet és a Cornelia mindent vitt. A tábor sikeres volt, annak ellenére, hogy történt pár szerencsétlen sérülés a csapatban.

HG: A sérülés sosem jön jókor, pláne verseny közben. Mi történt?

-Sajnos a sérülés-hullám már Törökország előtt megkezdődött. Azzal indult, hogy a megelőző kedden, Kisorosziban dobtam egy hátast egy jégtócsán és pár perce az eszméletemet is elvesztettem. Szerencsére nem lett nagy bajom és Törökországban már egészséges voltam. Majd Petkovics Zolinak megfájdult a térde, így ő kénytelen volt lemondani az utat, pedig esélyesként indulhatott volna a kategóriájában.

Megérkezésünk után elsőként Rózsavölgyi János szenvedett egy szerencsétlen sérülést, a golfkocsiból kiszállva, az egyéni verseny alatt. Majd Hahn Roland húzta meg hátát. Mindkét eset nagyon sajnálatos, főleg annak fényében, hogy tata klubkapitánya nagyon jól kezdett az első kilencen és Roland is jó formát mutatott. A pontos körülményeket nem tudom, de Roli elővigyázatosságból nem versenyzett tovább.

HG: Ahogy az eredményekből láttuk, szoros volt a küzdelem.

 - Csak úgy izzott a levegő. Mint korábban említettem ez egy komoly verseny, nem edzőtábor. Már reggel a pályára menet mindenki szótlanul koncentrált a buszon. A kétnapos gyakorlás után, elindultak a csapatok, hogy megmérkőzzenek egymással, no meg saját magukkal. A Geotech kupával (4 fős texas) kezdődött a verseny, mely a Koplányi, Banó, Bálint és Hang Thu Dung összetételű csapat dominanciájáról szólt. A csapatverseny után, eljött az ideje, hogy egyéniben is megmérkőzzenek, ahol az értékes nyeremények mellett, az személyes presztízs is fontos szerepet játszott. Ez végig érződött, meglepetés volt az eredmény, hisz az előzetes papírforma is felborult. Késhegyre menő küzdelem zajlott.

Hamarosan megtartjuk a hagyományos díjátadónkat a Sir Lancelotban, ahova azokat is szeretettel várjuk, akik nem vettek részt a táborban.

HG: Hamarosan Spanyolországba utazol. Mit kell tudnunk erről?

-Február végén utazunk, szűkebb baráti körrel. Nyitott vagyok mindenre, mindig kutatom az új helyszíneket, lehetőségeket.

HG: Melyek az idei céljaid?

-Véget vetnék a „Kovács Titusz korszaknak” és szeretném megnyerni a senior magyar bajnoki címet.- nevet fel. A golfban ez a fő célkitűzés, másrészt nekem a fiam, Krisztián az első, aki napról napra egyre ügyesebb, gyorsan fejlődik. Szülőként mindent megteszek, hogy a legjobb egyéni képzésben részesüljön, és elérje álmát, hogy profi focista legyen. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés