Új tehetség a láthatáron

November 8-án, szombaton ért véget a hat fordulóból álló, számos elsőrangú versenyzőt felsorakoztató Pannonia Challenge Tour. Idén azonban, a juniorok élén egy új, feltörekvő játékos neve tűnik fel. Kategóriájának babérjait az alig négy éve golfozó, 16 éves Szabó Antónia arathatta le, messze maga mögött hagyva korosztályának tizenhat kiváló játékosát.

November 8-án, szombaton ért véget a hat fordulóból álló, számos elsőrangú versenyzőt felsorakoztató Pannonia Challenge Tour. Idén azonban, a juniorok élén egy új, feltörekvő játékos neve tűnik fel. Kategóriájának babérjait az alig négy éve golfozó, 16 éves Szabó Antónia arathatta le, messze maga mögött hagyva korosztályának tizenhat kiváló játékosát.

Hogyan ismerkedtél meg a golffal? Milyen rendszerességgel, és kivel gyakorolsz?

2010-ben, az éves Nagy Sportválasztón javasolták nekem, hogy érdemes lenne golfoznom. Még ebben az évben, szeptemberben jelentkeztem a gödi golf klubba, ahol Lugosi Balázs csoportjában kezdtem el edzeni. A következő évben, 2011-ben azonban a gödi pálya már nem nyitott ki, ekkor a budapesti St. Lőrinc golf klubban, Varga István gödi edzővel folytattam a gyakorlást. 2013-tól lett Hahn Árpád az oktatóm, máig is ő készít fel a versenyekre. 2014-től a Pannonia az anyaklubom, azóta felváltva tartjuk az edzéseket St.Lőrincen és Máriavölgyön. Kedden, szerdán és pénteken 2x2 óra magánedzésen, illetve 3x2 óra közös edzésen veszek részt. Csütörtökön a hétvégi versenyekre szoktam készülni, ilyenkor az edzéseket is az aktuális helyszínen tartjuk.

A nyár során, több versenyen is eredményesen szerepeltél. Ezek közül, melyek voltak számodra a legemlékezetesebbek?

Az idei év során több versenyre is szívesen emlékszem vissza. Ilyen volt a 2014-es golfidény első versenye, az április 22-én megrendezett Junior Tour első fordulója Highlanden, ahol 9 lyukon 39 ütéssel végeztem, és a lány U14-18-as kategóriában első helyezett lettem. A Junior Magyar és Nyílt Amatőr Bajnokság második napja is kedves emlékeim közé tartozik, amit 78 ütéssel teljesítettem és éremesélyes voltam. Sajnos a harmadik nap nem sikerült ezt tartanom, 86 ütéssel teljesítettem a kört, így lecsúsztam a dobogóról.

A Pannonia Challenge Touron hány fordulón vettél részt?

A golf szezon kezdetétől egészen augusztus közepéig, első sorban a Junior Tour versenysorozatra, valamint a szövetségi versenyekre koncentráltam. A Challenge Tour harmadik, Balatonudvariban megrendezésre került fordulóján indultam először. A hat fordulóból végül három fordulón vettem részt, az ötödik fordulót ki kellett hagynom, mert ütközött egy ranglista versennyel.

E három fordulóból, melyeken érezted magad a legjobban?

A Balatonudvariban megrendezett harmadik forduló volt a legjobb, ott tíz par-t és két birdie-t ütöttem, amivel összetettben második, junior kategóriában első lettem. Jó érzéssel gondolok vissza a negyedik fordulóra is, ott tizenegy par-t ütöttem, és a junior kategória mellett a bruttó sorrendben is az élen végeztem.

Hogyan zajlott az utolsó verseny?

Izgatottan vártam az utolsó fordulót, tudtam, hogy az első háromban kell végeznem ahhoz, hogy az összetettversenyt is megnyerjem. Reméltem, hogy jól fogok játszani, hiszen alaposan felkészültem a versenyre. Birdie-vel kezdtem, ami megnyugtatott, majd egy szakasz kivételével azt játszottam, amit elképzeltem.

Kicsit tartottam a novemberi időjárástól, és bár a beígért eső végül elmaradt, a szél folyamatosan fújt, ami néha zavarta a játékomat. A pálya viszont szokás szerint, kiváló minőségben fogadta a játékosokat.

A díjkiosztón is remek hangulat volt, Szórád József elnök úr komoly-humoros show műsorán mindig jókat mosolygunk, miközben átvesszük a díjakat. Az összetett első helyemért golf ajándékokat kaptam, köztük golf sapkát, mappát, golf labdát, peachvillát, és labda jelölőt.

Hogyan értékeled a sorozat során nyújtott teljesítményedet?

Szerencsére folyamatosan sikerült jól játszanom, amit egyrészt köszönhetek az edzőm jó felkészítésének, másrészt annak, hogy a pályán igyekeztem a maximumot nyújtani. Nem volt egyszerű, hiszen a Pannonián számos kiváló felnőtt játékos van, nem beszélve a juniorokról, így elég komoly mezőnyt állt össze. Tehát, aki versenyt szeretne nyerni, annak alaposan fel kell készülnie, és szerencsével is jó barátságba kell lennie.

Hogyan tervezed a golfos pályafutásodat? Hobbi vagy élsport?

Egyértelműen élsportolói céljaim vannak. A lehetőségeket figyelembe véve elég sajátos, hogy van junior és senior válogatottunk, felnőtt viszont nincs. Ennek következtében több olyan tehetséges játékost is ismerek, akik 18 éves koruk után abbahagyták a golfot. Remélem, hogy a közeljövőben megalakul a felnőtt válogatott, mint a többi sportágban, és lesz lehetőségünk a golfban is az élsportolói álmok valóra váltására.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés