Beszólt Poulternek, menesztették

  A hétvégén ezúttal nem a PGA Tour aktuális tornája adta a legfőbb beszédtémát a tengerentúlon, hanem Ted Bishop a PGA of America vezetőjének menesztése. A szakember novemberben amúgy is távozott volna posztjáról, ám miután a Twitteren úriemberhez méltatlan sorokat intézett Ian Poulternek, a főnökei idő előtt megköszönték neki a munkát.

 A hétvégén ezúttal nem a PGA Tour aktuális tornája adta a legfőbb beszédtémát a tengerentúlon, hanem Ted Bishop a PGA of America vezetőjének menesztése. A szakember novemberben amúgy is távozott volna posztjáról, ám miután a Twitteren úriemberhez méltatlan sorokat intézett Ian Poulternek, a főnökei idő előtt megköszönték neki a munkát.

Ted Bishop sorsát közvetbe a Ryder Kupa pecsételte meg, amely annak ellenére, hogy már hetek óta véget ért folyamatosan beszédtémát szolgáltat a tengerentúlon. Bishop volt az aki a PGA of America vezetőjeként kinevezte Tom Watsont az amerikai válogatott kapitányának, ezzel amúgy történelmet írva ugyanis Watson lett ezáltal a legidősebb kapitány az USA történetében. Ezzel amúgy még semmi gond sem lett volna, hiszen hol van az megírva, hogy idős szakember nem tudja győzelemre vezetni a csapatát. De Bishop volt az az ember is, aki nem állt ki az általa kijelölt kapitány mellett, amikor azt a csapat rangidős és egyben legeredményesebb játékosa nyilvánosan – és durván – kritizálta a vesztes Ryder Kupa után közvetlenül. Bishop a golfozókra nézve méltatlan magatartást tanúsító Phil Mickelsont nem vonta felelőségre, de ugyan miért is csodálkoznánk ezen, amikor az ember a Twitteren magáról megfeledkezve becsmérel és támad meg egy sikeres golfozót, aki történetesen a Ryder Kupa történetének egyik legeredményesebb játékosa.

A történet dióhéjban:

Ahogy arról már honlapunkon korábban beszámoltunk Ian Poulter pár hete megjelenő önéletrajzi kötetében élesen bírálta a 2008-as csapat kapitányát Nick Faldót. Faldo azért kapott hideget-meleget Poultertől, mert az idei Ryder Kupán azt mondta élő adásban, hogy hat évvel ezelőtti csapatában Sergio Garcia „használhatatlan” volt. A történet előzménye, hogy Garcia éppen magánéletbeli válságából tartott kifelé és bár valóban nem volt bomba formában, két meccset döntetlennel zárt jóllehet kettőt végül elvesztett. Faldo soha sem volt híres a szerénységéről – ebben hasonlítanak Poulterrel egymásra – de sokak szerint a „szennyes kiteregetése” nem volt elegáns és nem is a legmegfelelőbb időt választotta erre.

Pulter a könyvében azt írta, hogy Faldónak csak savanyú a szőlő amiért ő az egyetlen kaptiány aki a 2000-es években nem tudott nyerni az európai csapattal Ryder Kupát, valamint költői kérdésként még azért feltette, hogy akkor ki is a használhatatlan, Garcia avagy Faldo. A brit játékos szerint a csapattagok csalódtak Faldóban, aki innentől kezdve jobb ha nem számít az egykori csapattagok lojalitására.

Ted Bishop, bár senki sem osztott ebben a játszmában lapot neki, ekkor érezte azt, hogy meg kell szólalnia az ügyben, ám nem a legelegánsabb módját választotta ennek. A Twitteren a következőket írta:

„Azok a sportolók akik gyengébb eredménnyel rendelkeznek, korábban nem engedték meg maguknak, hogy legendákat kritizáljanak. Tom Watsont (8 Major-siker 10-3-1-es Ryder Kupa rekord) és Nick Faldót (6 Major-siker és a valaha volt legeredményesebb Ryder Kupa játékos) kritikával illette Ian Poulter. Valóban? Az egész olyan, mintha amikor egy kislány visítozik a szünetben. ÉBRESZTŐ EMBER!” – volt olvasható Bishop Twitter oldalán, igaz a kiírást a megjelenése után egy órával eltávolították. Az interneten ugyanakkor semmi sem maradhat titokban, Poulter fülébe is eljutottak a PGA of America vezetőinek szavai, ő viszont elegánsabban válaszolt, egyszerűen csak elkeserítőnek tartja, hogy egy szervezet magas rangú vezetője ilyen megnyilatkozásra ragadtatja el magát. Hasonló bírálat érkezett Graeme McDowelltől, és az LPGA sorozat több játékosától is, akik közül többen szexistának és  durvának tartják Bishop szavait.

Bishop mondatai túl azon, hogy alpáriságot sugároznak és valóban szexista felhangjai is vannak borzasztóan sokat ártanak a golfnak, ráadásul tovább mélyítik a PGA Tour és az LPGA Tour között fennálló  szakadékot, amely igazából a férfi és a női golf közötti szakadék. Nem véletlenül gondolták úgy a PGA of America vezetői, hogy Bishopot idejekorán eltávolítják pozíciójából, cselekedetükkel nem csak a tengerentúli szervezetnek segítettek, hanem összességében a golfnak.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés