Szép volt Csicsi!

 Sikeres nemzetközi szereplést tudhat maga mögött Rózsa Csilla. A fiatal magyar golfozó a július 23-26 között zajló Amatőr Női Európa Bajnokságon ötös együttállásban, a kilencedik helyen végzett.

Sikeres nemzetközi szereplést tudhat maga mögött Rózsa Csilla. A fiatal magyar golfozó a július 23-26 között zajló Amatőr Női Európa Bajnokságon ötös együttállásban, a kilencedik helyen végzett.

Az észtországi négy napos Amatőr bajnokságon, a 17 éves budaörsi golfozó a nyitónapot követően együttállásban, a 29. helyen állt. A második napon, -2-t játszva, négyes holtversenyben, az ötödik helyre jött fel, majd a következő napon elsődleges célját, a cut-ba jutást is elérte. A current cut határ +7 volt, és a három nap összesített eredményei alapján a legjobb hatvannégy versenyző folytathatta a játékot, természetesen Csilla is. Par alatt két ütéssel (-2), holtversenyben a 8. helyen jutott a Női Európa Bajnokság rájátszásába.

Golfozónk sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodhatott, és profi ambícióinak megfelelően, kiegyensúlyozottan versenyzett. Lejátszott 72 szakaszának a mérlege: ötvenkilenc par, hét birdie, öt bogey és egy dupla bogey. A négy nap összesített eredményei alapján Par-t játszott, amire méltán lehet büszke, így elégedetten hagyhatja majd el Észtországot. Szép volt Csicsi!

Az élmezőny helyezettjeit csak egy-egy ütés választotta el a végelszámolásnál. A bajnokság spanyol győzelemmel ért véget. Sobrón Luna (ESP) és Jimenez Noemi is par alatt 10 ütéssel fejezte be a versenyt. A harmadik helyen is együttállás mutatkkozott, Boutier Celine, Madsen Nanna között.

Rózsa Csilla: 72-70-72-74 (0) T9

„A mai játék kicsit nehézkesen indult el. Kicsit behúzott drive, onnan homok, onnan egy csúnya víz, majd chipp, két putt. A következő lyukra már kicsit összeszedtem magam és egy birdievel orvosoltuk a kezdeti gondokat. Viszont később becsúszott 1-2 hiba... Néha-néha felcsillant a remény, hogy ebből a napból lesz még valami, de el is illant, ahogy a labda fölé álltam.

 Most még bánkódom, mert tudom, hogy ment volna ez jobban is, de majd pár nap vagy hét múlva már büszkén fogok visszatekinteni a top10-es helyezésre.

Örök hála Antonia von Wnuck-nak, aki ma hősiesen kijött nekem caddy-zni 

Köszönöm a sok szurkolást és támogatást!” – írta Csicsi, hivatalos facebook oldalán.

Végeredmény:

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés