54. MAGYAR AMATŐR GOLFBAJNOKSÁG

 Már csak pár napja maradt, hogy jelentkezzen az LIV. Magyar Bajnokságra. A nevezési határidő 2014. június 27. péntek 12:00 óra.

Már csak pár napja maradt, hogy jelentkezzen az LIV. Magyar Bajnokságra. A nevezési határidő 2014. június 27. péntek 12:00 óra.

Nevezés módja: Nevezni egyénileg a jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével, a szövetség honlapjáról letöltött jelentkezési lap kitöltésével lehet, a jelentkezési lap www.hungolf.hu ”Nevezés Versenyre” menüpont alatti megjelenésétől a nevezési határidőig.

A kitöltött és aláírt lapokat elektronikus formában (fax.: (1) 460 68 59 vagy e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) is el lehet juttatni az MGSZ részére a megadott határidőig.

A startlistáról információt a klub recepciója ad 2014. július 3-án 16:00 órától (tel.: +36 26 592 020) valamint megtekinthető a www.hungolf.hu weboldalon is.

2013. évi győztesek:

Férfi bajnok: Horváth Marcell (Royal Balaton GYC)

Női bajnok: Rózsa Csilla (Royal Balaton GYC)

 

Versenykiírás:

A verseny rendezője: Magyar Golf Szövetség

Szabályok: A verseny az R&A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, valamint az Magyar Golf Club a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

 

A verseny ideje: 2014. július 4-6. (3 nap)

A verseny helyszíne: Magyar Golf Club, Kisoroszi

Versenyforma: Stroke play 54 (3x18) lyukon

Nevezési határidő: 2014. június 27. péntek 12:00 óra

 

Nevezési díj: 35.000,- Ft/fő

A nevezési díj érkezéskor a golf club recepcióján fizetendő készpénzben.

(Kártyaelfogadásra nincs lehetőség!)

 

A nevezési díj tartalmazza:

- a versenyszervezési- és nevezési díjat;

- a green fee-t a versenyt megelőző napon (gyakorló nap) és a versenynapokon (4 green fee);

- snack csomagot 3 alkalommal;

- valamint részvételt a gálavacsorán

 

Cut: Férfi kategóriában a 36 szakasz után az első 57, illetve az 57.-kel azonos eredményt elérő játékos, női kategóriában pedig az első 21, illetve a 21.-kal azonos eredményt elérő játékos kerülhet az utolsó játéknapi döntőbe.

 

Résztvevők: Játékra jogosult minden magyar állampolgársággal rendelkező amatőr golfozó, akinek klubja tagja a Magyar Golf Szövetségnek és rendelkezik érvényes szövetségi kártyával. A Magyar Golf Szövetség résztvevők száma a meghirdetett két kategóriában összesen maximum 114 fő.

Túljelentkezés esetén a 114 legalacsonyabb hendikepű játékos nevezését fogadja el a Versenybizottság, a kategóriánként jelentkezettek számának arányában.  

Amennyiben kevesebb, mint 114 magyar állampolgár nevez be a versenybe, a fenti keretszám eléréséig, maximum 20 külföldi játékos is elindulhat, akik rendelkeznek MGSZ kártyával. A külföldi játékosok nevezésének elfogadásáról a nevezési határidő lejárta után tud az MGSZ információt adni. A külföldi játékosok eredménye nem számít bele a Magyar Bajnokságba, és díjazásban nem részesülhetnek, viszont ranglista pontot kaphatnak.

 

Szabadkártya: Az MGSZ fenntartja a jogot 4 szabad kártya, azaz indulási jog kiadására.  

 

HCP limit: Férfiak: 24.0 (EHCP)

               Nők: 26.0 (EHCP)

 

Férfiaknál 26.0, nőknél 28.0 hendikepig várólistára lehet nevezni és amennyiben nem telik meg a nevezési keret (114 fő), úgy hendikep sorrend szerint kerülnek feltöltésre a nevezési listák a várólistáról.

A versenyen csak azok a játékosok indulhatnak, akiknek hendikepje az MGSZ-nél ellenőrizhető. Külföldi klubtagok esetén HCP igazolás szükséges.

 

Versenybizottság: Nagy István, Kmety Ildikó, Dr.Tasi László,

Versenybírók: Kmety Ildikó, Rakács György, Apostagi Sámuel

 

A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékos felelőssége. A Versenybizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet.

 

Díjazás: A Magyar Amatőr Golfbajnokságon a Magyar Golf Szövetség férfi és női kategóriákban alábbi díjakat adja ki:  

I. helyezett

II. helyezett

III. helyezett

A Magyar Bajnokság díjait bármely magyar állampolgárságú résztvevő a kategória besorolása szerint elnyerheti.

 

Elütő: Férfiak: férfi standard elütőről (sárga)

Nők: női standard elütőről (piros)

 

Az indítás a résztvevők számától függően az 1-es és szükség esetén a 10-es tee-ről történik. Az indítási sorrend az első játéknapon egzakt hendikep szerint növekvő, a másodikon az előző napi eredmény szerint növekvő, a harmadikon az előző két napi összesített eredmény szerint csökkenő. Az azonos kategóriákban induló játékosokat a hendikepektől függően lehetőség szerint azonos csoportokba kell osztani (férfi ill. női ).

 

Holtverseny esetén az első hely sorsát szétütés (Play off) dönti el a versenybizottság által kijelölt pályaszakaszokon „hirtelen halállal”. A további helyezéseket azonos eredmény esetén az utolsó 18, 9, 6, 3, 1 szakaszok eredménye dönti el. További azonosság esetén számítógépes sorsolás dönt a helyezési sorrendről.

Játék tempója: A Versenyszabályzat 17-es pontja alapján.

Score-kártya leadása: A score-kártyát a játék befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül az erre kijelölt helyen (scoring area) a versenyző és markere által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos a score-kártyát leadta és a kijelölt helyet elhagyta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

Óvási díj és határidő: Óvás a verseny befejezetté nyilvánítását követő egy órán belül írásban nyújtandó be.

Óvási díj: 20.000,- Ft.

Eredményhirdetés: 2014. július 6-án az összes score-kártya beérkezte és feldolgozása után.

A verseny programja:

Gyakorlónap:

2014. július 3. csütörtök

Telefonos tee-time foglalás szükséges (tel.: +36 26 592 020). A gyakorlónap igénybevételéhez a nevezési díjat a gyakorlást megelőzően meg kell fizetni..

Versenynapok:

1. versenynap 2014. július 4. péntek  

2. versenynap 2013. július 5. szombat

19:00 Gálavacsora - Kérjük, részvételi szándékukat a nevezési lapon jelezzék!

3. versenynap 2013. július 6. vasárnap

Eredményhirdetés

Segítők (Caddie-k): Az MGSZ Versenyszabályzata értelmében Prok (hivatásos golfozók illetve oktatók) amatőr játékosoknak a versenyen nem segíthetnek. Junior korú játékosnak is lehet caddie-je.

 

Golfkocsi használata: Elektromos autó használata kizárólag a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges, továbbá a 70 év feletti seniorok indulhatnak elektromos autóval, és eredményük beszámít a versenybe. Bármely résztvevő indulhat elektromos autóval a versenyen, azonban eredménye nem számít be a verseny végeredményébe. 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés