Scott Stallings a végén mindent vitt

 Scott Stallings győzelmével zárult a PGA Tour hétvégi tornája, a 6,1 millió dollár összdíjazású Farmers Insurance Open. Stalling pályafutása harmadik tornagyőzelmét aratta, mostani sikerével pedig indulási jogot kapott a februári WGC tornára, valamint az áprilisban esedékes Mastersre is.

Scott Stallings győzelmével zárult a PGA Tour hétvégi tornája, a 6,1 millió dollár összdíjazású Farmers Insurance Open. Stalling pályafutása harmadik tornagyőzelmét aratta, mostani sikerével pedig indulási jogot kapott a februári WGC tornára, valamint az áprilisban esedékes Mastersre is.

A Farmers Insurance Open 2014-es kiírása merőben más forgatókönyvet hozott, mint ahogy azt sokan várták. A papírforma természetesen Tiger Woods győzelmét jósolta, hiszen a világelső korábban hétszer nyerte meg a tornát, összesen nyolc győzelmet jegyez a Torrey Pines-on. Az előzetes esélylatolgatások során természetesen Phil Mickelson neve is elhangzott a győzelemre esélyes játékosok kapcsán, ám a negyedik napot ennek ellenére a két gigász nélkül rendezték meg, erre húsz éve nem volt példa a tornán. Mickelson megsérült, Tiger pedig a harmadik kör utáni újabb CUT-nak esett áldozatul, így nem tudta befejezni a viadalt.

A negyedik napot Gary Woodland kezdhette meg az élről, ám mögötte egy ütéssel volt mindössze lemaradva a Marc Leishman, Jordan Spieth kettős. Mégsem hármójuk közül került ki a végső győztes, ugyanis Scott Stallings háromütéses hátrányának ellenére be tudta hozni Woodlandet és végül meg is nyerte a tornát, köszönhetően az utolsó szakaszon ütött létfontosságú birdie-jének, amivel egy ütéses előnyre tett szert üldözőivel szemben.

Stallings a torna során csak 50%-ban találta el a fairwayeket, átlagosan 291.9 yardot drive-olt, a Green in Regulation statisztikája 66.7%-os volt (72-ből 48), valamint körönként átlagosan 1.7-et puttolt. Stallings az utolsó napon hét birdie-t és három bogey-t jegyzett, így végül a nap legjobb eredményét teljesítő K.J. Choi sem tudta behozni, pedig a dél-koreai mindent megtett érte, ám nyolc birdie mellett két bogey-t is ütött, ezek pedig döntőnek bizonyultak. A végső győztesre Woodland is veszélyes volt, hiszen mindössze egy ütés volt a hátránya a harmadik napi éllovasnak és még két szakasz volt neki hátra. Woodland azonba a 17-esen rossz ütőt választott, és az elütőről akkora hoke-ot ütött, hogy a labdáját behúzta a pálya völgyes, fás részébe, végül hármat puttolt és dupla bogey-val zárta a szakaszt, majd a 18-ason egy könnyed birdie lehetőséget hagyott ki, így elszalasztotta esélyét.

Scott Stallings 88. tornáján 3. győzelmét aratta és ezzel egy igen illusztris klubnak lett a tagja, ugyanis ő a hatodik jelen pillanat a PGA Tour-on, aki 30 éve alattiként kettőnél több győzelemmel rendelkezik. A „klub” tagjai: Dustin Johnson (8), Rory McIlroy (6), Webb Simpson (4), Keegan Bradley (3), Anthony Kim (3). Stallings a világranglistán a 114. helyről az 53-ra lép előre minden bizonnyal, így indulási jogot kapott a WGC Match Play tornájára, valamint a Mastersre, a PGA Championshipre és a WGC Bridgestone Invitational viadalokra.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés