Tiger szenved, az ifjú titán viszont szárnyal

A második nap után kijelenthető, hogy csoda kell ahhoz, hogy Tiger Woods pályafutása során kilencedik alkalommal is nyerjen a Torrey Pines pályán. A Farmers Insurance torna helyszínén Woods ezúttal par alatti kört jegyzett, ám hátránya kilenc ütés az élen álló Jordan Spieht mögött, aki tavaly ezen a tornán debütált a profik között és még CUT-ba sem jutott.

A második nap után kijelenthető, hogy csoda kell ahhoz, hogy Tiger Woods pályafutása során kilencedik alkalommal is nyerjen a Torrey Pines pályán. A Farmers Insurance torna helyszínén Woods ezúttal par alatti kört jegyzett, ám hátránya kilenc ütés az élen álló Jordan Spieht mögött, aki tavaly ezen a tornán debütált a profik között és még CUT-ba sem jutott.

Egy év alatt rengeteg minden változott a fiatal Jordan Spieth életében. A fiatal amerikai golfozó éppen a Farmers Insurance tornán mutatkozott be a PGA Tour profijai között, ám a CUT-ot nem élte túl. Tiger bezzeg igen és demoralizálva a teljes mezőnyt megnyerte hetedik Farmers Insurance tornáját. A nyolcadik sikerre azonban gyaníthatóan várni kell, ugyanis Woods a második napon jóllehet par alatt játszott, de csak 71-et ütött, Spieth viszont 63-at, ezzel pedig magabiztosan vezet Woods előtt, igaz az első napon még az élen álló Stewart Cink csupán egy ütés hátránnyal áll a fiatal amerikai mögött.

Woods (72, 71=143, -1) ezúttal a North Course-on (NC) játszott, amelyet nehezebbnek tartanak a South Course-nál (SC) a szakemberek, ám ezen a napon az NC-n játszó játékosok mégis négy ütéssel jobb score-okat jegyeztek átlagban, mint amelyek az SC-n születtek. Woods nem tudtak kihasználni a lehetőséget, fairway ütései folyamatosan félre mentek (csak 5 fairwayhit került a neve mellé) és szerencsétlenségére ilyenkor nem a „first cut-ról”, hanem a mély, sűrű gazos részből kellett kimenekülnie. Természetesen a green-ek támadása ilyen pozícióból lehetetlen volt, éppen ezért tőle szokatlanul sok put-lehetőséget látott a közönség, amelyeket viszont leginkább elrontott. Woods a számára nagy kedvencnek számító par5-ösökön sem brillírozott, ezúttal sem ütött birdei-t egyiken sem.

Ezzel szemben Jordan Spieth (71, 63=134, -10) káprázatos formában játszott. A fiatal amerikai összesen 9 birdei-t ütött, bogey-ból egy sem került a score kártyájára, majd mindegyik green-re regulár jutott fel, szakaszonként átlagban kevesebb, mint kettőt puttolt. Volt gurítása a világ végéről, volt olyan három szakasz, melyen zsinórban három birdie-t ütött, egy szó mint száz, felszabadultan játszott. Tette mindezt Tiger flight társaként, ahogy mondta a kört követően, egyáltalán nem volt megilletődve.

Maga Woods elismerősen nyilatkozott Spieth-ről:

„A gyereknek van tehetsége! Hosszan játszik, fenomenálisan puttol” – mondta a világelső a fiatal vetélytársról, aki a veterán Stewart Cinket egy ütéssel megelőzve vezeti a tornát.

További tények, érdekességek:

  • a CUT-ot 144-nél húzták meg, 84 játékos folytathatja a játékot szombaton

  • 54 szakaszt követően újabb CUT lép majd életbe, ugyanis 78-nál több játékos jutott tovább

  • az éllovas Spieth pályafutása során másodszorra vezet két napot követően egy tornán (legutóbb AT & T Nationals, 6. lett)

  • a 2. helyen álló Cink vezeti a Green in Regular statisztikát a tornán közel 90 százalékos eredménnyel

  • 1991-ben nyert utoljára olyan játékos ezen a viadalon, aki korábban pályafutása során még egyszer sem nyert PGA Tour tornán

  • 1954-ben nyert utoljára újonc játékos a Farmers Insurance Openen

  • Második körös score átlagok

    • North Course – 69.947

    • South Course – 74.551

  • Két kör utáni átlagok

    • North Course – 70.242

    • South Course – 74.500


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés