Rózsa Csilla az év junior játékosa

Rózsa Csilla idei éve mesésre sikerült. Minden versenyen kitűnt tehetségével, szenzációs szezont produkált. Így az év végi szövetségi díjátadón kicsit sem meglepő módon, Rózsa Csilla kapta az év junior játékosa díjat, valamint később az év golferedményéért járó díjat is átvehette. Ezzel kapcsolatban csak annyit mondhatunk, kevés ezeknél egyértelműbb kategória volt a kitüntetések között.

Rózsa Csilla idei éve mesésre sikerült. Minden versenyen kitűnt tehetségével, szenzációs szezont produkált. Így az év végi szövetségi díjátadón kicsit sem meglepő módon, Rózsa Csilla kapta az év junior játékosa díjat, valamint később az év golferedményéért járó díjat is átvehette. Ezzel kapcsolatban csak annyit mondhatunk, kevés ezeknél egyértelműbb kategória volt a kitüntetések között.

Ha magyar golf, akkor Csicsi. Csilla tavaly emelkedett ki igazán az itthoni golfélet megszokott közegéből. Egyre többet járt külföldi versenyekre és egyre kevesebbet szerepelt itthon. Már az ország sportújságfejedelme, a Nemzeti Sport is lehozta, amikor a 2012-es itthon rendezett European Young Masters-en hetedik helyezést ért el, és már országszerte cikkeztek különböző újságok arról, amikor év végén egy amerikai versenyen elért második helyezését követően a World Junior Golf Series ranglistájának élére állt. A golfos társadalmon kívüli érdeklődők számára ekkor válhatott nyilvánvalóvá, hogy valami eddig sosem látott dolog van észülőben. A golfosok viszont már egész évben látták, hogy ez a lány túlmutat az összes többi magyar játékos képességein, hiszen nem csak a fent említett két eredmény bizonyította tehetségét. Emellett még több nemzetközi versenyen ért el jó helyezést, miközben az itthoni versenyeket gyakran elsöprő fölénnyel nyerte. Tavalyi csillogását a tél során egy újabb edzőjénél tett látogatás követte az Egyesült Államokban, majd jött az idei év.

A 2013-as év közepéig Csilla csak ott folytatta, ahol 2012-ben abbahagyta. Az itthoni versenyeken többnyire simán nyert, néha rosszabb napot fogott ki, de a külföldi megmérettetésire egyre-másra felszívta magát, és bár a győzelem még nem jött össze neki, több szép eredményt begyűjtött és bekerült a Junior Vagliano Trophy-n induló kontinentális Európa-válogatottba is, ahol két spanyol, két francia és egy svájci golfozó lánnyal egy csapatban vette fel a versenyt az ír-angol válogatottal, Csilláék nyertek.

Az év legjobban várt versenye persze az idei Young Masters volt, ami előtt Csilla fogadkozott, meg fogja javítani tavalyi eredményét. Mivel 2012-ben egy szoros versenyben éppen csak lemaradt az első helyről, idén mindenki győzelmet várt tőle. A jó kezdés után ez Csillának megint nem sikerült, bár eredményét kétségkívül megjavította, hiszen ezúttal negyedik helyen végzett. Mi ekkor azt írtuk Csilláról, hogy át kell törnie magában egy mentális falat ahhoz, hogy a komoly versenyeken ne csak a győzelem közelébe kerüljön, hanem masszívan, több napon keresztül jó eredményeket hozva győzni is képes legyen.

Volt szájtátás rendesen, amikor ezután a magyar lány az első adandó alkalommal rácáfolt a mentális fal létezésére, és az egyik legrangosabb európai, meghívásos juniorversenyen, az RB German Junior-on óriási csata után begyűjtötte a győzelmet. Csicsi innentől igazi diadalmenetbe kezdett, hiszen a németországi győzelme után egy nappal már az itthoni Magyar és Nyílt Junior Bajnokságon utasította maga mögé a komplett mezőnyt fiúkkal és lányokkal együtt, majd ezután az International Match Play Trophy-n aratott egy újabb látványos győzelmet. Ekkor már felmerült a kérdés, hogy vajon Csilla nem fárad-e. A válasz igen volt, de ettől függetlenül a lány még meg tudta nyerni a Nyílt Magyar Bajnokságot is. Itt Csilla már nem játszott kifejezetten jól, de amikor kellett, beütötte azt, amit kellett és ez, az igazi bajnok ismérve. Csilla pont eleget nyújtott ahhoz, hogy juniorként győzedelmeskedjen egy nemzetközi felnőtt versenyen. Ez a győzelem ismét bizonyította, hogy Csilla létezése egyedülálló a magyar golfsporton belül, hiszen a versenyen messze a legjobb hazai játékos volt a mezőnyben, és a végső eredménytáblázaton nem kevés külföldi nevet kellett átugranunk ahhoz, hogy Csilla mögött újabb magyar játékost találjunk a kialakult sorrendben.

Ezek után Csilla élete első profi versenyén is bemutatkozhatott, ahol amatőr játékosként egyből cut-ba jutott, és a mostani tél folyamán már három versenyt nyert az Egyesült Államokban.

Nem vitás tehát, játékosunk személyében olyan nemzeti kincsre leltünk, amiről nem is gondoltuk, hogy terem ilyen kicsiny országunkban. Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit hoz még a jövő Csilla számára, hiszen míg a magyar golf mindennapjaiban még rendet kell tennünk maguk körül, a lány mögött ott vannak örök támogatói és a hazai viszontagságok ellenére ő magasan szárnyal, a felhők felett három méterrel. A golfozó lány alárendelte életét a golfnak, a játék öröméért játszik, ami minden mozdulatában, szavában érződik, alig várjuk, hogy beszélgethessünk vele.

Még egyszer gratulálunk Csillának az év junior játékosa díjhoz és kívánunk neki sok erőt, sikereket a következő évhez. Köszönjük, hogy vagy nekünk Csicsi!

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
6
8
9
10
12
Dátum : 2020-08-12
13
15
17
21
24
26
Dátum : 2020-08-26
27
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés