Debütáló francia

Victor Dubuisson fantasztikus szezonzárása meghozta gyümölcsét. A francia játékos jövőre először lesz ott a Masters-en.

Victor Dubuisson fantasztikus szezonzárása meghozta gyümölcsét. A francia játékos jövőre először lesz ott a Masters-en.

Az év végi hivatalos golf világranglista kijövetelével 14 eddig kívülálló golfozó került be a jövő év első major versenyének mezőnyébe. Kiemelkedik közülük az említett francia játékos, aki nagyot küzdött az év utolsó periódusában, hogy bekerülhessen az első 50-be.

Dubuisson fantasztikus sorozatának részeként novemberben első European Tour győzelmét ünnepelhette, miután megnyerte a Turkish Airlines Open-t. Ezenkívül harmadik lett a szezonzáró DP World Tour Championship-en Dubaiban, ahol szó, mi szó Stenson nagyszerű győzelme minden más játékos, így Dubuisson teljesítményét is beárnyékolta. A francia játékos eredményei azonban év végére egy kényelmes 32. pozíciót biztosítottak neki a világranglistát, ami több, mint elég a Masters kvalifikációra. Nem kérdéses, hogy mennyit jelent ez a francia számára, hiszen korábban csupán egy major versenyen vehetett részt, ez a 2010-es Open Championship volt, ahol még amatőrként indult.

A világranglista idei utolsó frissítésével még a következő nevek biztosították be maguknak az augustai meghívót: Hideki Matsuyama, Thomas Bjorn, Jamie Donaldson, Gonzalo Fernandez-Castano, Miguel Angel Jimenez, Francesco Molinari, Rickie Fowler, Matteo Manassero, David Lynn, Thongchai Jaidee, Peter Hanson, Joost Luiten, Branden Grace.

Érdekesség, hogy a jövő évi verseny mezőnye ezzel már 90 főt számlál, amivel igencsak valószínűvé vált, hogy 2014-ben 50 év után először ismét 100 játékos felett lesz a rajthoz állók száma – 1966-ban 103-man indultak a Masters-en.

Akik eddig nem számítanak biztos résztvevőknek, azoknak jövőre március végéig lesz idejük a ranglista első 50 helyezettje közé kerülni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés