Az Év Golfklubja: Old Lake Golf Club

A golfszezon sajnos véget ért, de szerkesztőségünkben a munka nem állt meg. Ez az időszak kimondottan kedvez a kötetlen évértékelő beszélgetéseknek. A tatai Old Lake Golf Club ismét szenzációs évet produkált, amit kedden az Évzáró és Díjátadó Ünnepségen kapott Év Golfklubja kitüntetés is híven tükröz. Ebből a jeles alkalomból nemrégiben Dr. Bábos Rékával, a tatai Old Lake Golf Club igazgatónőjével beszélgettünk. 

A golfszezon sajnos véget ért, de szerkesztőségünkben a munka nem állt meg. Ez az időszak kimondottan kedvez a kötetlen évértékelő beszélgetéseknek. A tatai Old Lake Golf Club ismét szenzációs évet produkált, amit kedden az Évzáró és Díjátadó Ünnepségen kapott Év Golfklubja kitüntetés is híven tükröz. Ebből a jeles alkalomból nemrégiben Dr. Bábos Rékával, a tatai Old Lake Golf Club igazgatónőjével beszélgettünk.  

Az ünnep legyen ünnep. Fontos, hogy tudjunk ünnepelni, ünnepeltetni, együtt örülni az öröm könnyeiben. Ennek apropójaként kerestük fel Dr. Bábos Rékát, hogy együtt osztozzunk a felhőtlen boldogságában. Társalgásunk során madarat lehetett volna fogatni Rékával. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen 2012 után a 2013-as évben is a tatai Old Lake Golf Club zsebelhette be az Év Golfklubja díjat. Fontos megjegyezni: a klubok közti versenyben az nyer, melynek igazolt golfozói a legtöbb országos ranglistapontot gyűjtik be az adott évben. Így nem véletlen, hogy Réka elsősorban a játékosoknak ajánlotta a díjat.

„Elsősorban a játékosoknak jár az elismerés, hiszen az ő eredményeik alapján kaphattuk meg ismételten ezt a nívós kitüntetést, ők töltik meg élettel a clubbot és teszik a clubbot clubbá. Szerepük megkérdőjelezhetetlen! Köszönet nekik!”

 Az elmúlt két évben sikert sikerre halmozott a tatai klub. Mindez nem történhetett volna meg, ha nem a megfelelő emberek irányítják az Old Lake Club hajóját. A kormányos szerepkörét kitűnően betöltő Bábos Rékának sikerült a megfelelő mederbe irányítani a közösség hajóját. Alkalmasságát erre a feladatra az évek során már több ízben bizonyította, hiszen 2011-ben az év klubmenedzserének választották meg. A klub sikere véleménye szerint abban rejlik, hogy olyan játékosok, olyan edzők alkotják ezt a klubot, akik mindannyian a magas minőséget, az előbbre jutást tartják szemük előtt.

Beszélgetésünk során szóba került a clubkapitány kérdése, amit hosszú éveken keresztül a legendás Vajnóczki Gábor töltött be. Távozásával mérhetetlen nagy űrt hagyott maga után. Nehéz volt, olyan embert találni, aki méltóképpen követheti a legendás Vajnóczki Gábort és betölthetné ezt a fontos szerepkört a társaság életében. A kapitányi pozíció legfontosabb feladata az egyensúly fenntartása, ő nem más, mint egy híd a tulajdonosok és a játékosok között. Egy club azonban sokáig nem működhet jól clubkapitány nélkül. Ennek okán nem régiben választották meg az új vezért Rózsavölgyi János személyében, aki alázattal van jelen évek óta a magyar golf életben. Aki nevét nem ismeri, az semmit nem tud a magyar golfról.

A tati Old Lake Golf Club sikere a közösség erejében rejli: Dr. Bábos Rékával kormányosként, Rózsavölgyi Jánossal kapitányként a fedélzeten. Továbbá, olyan emberekkel kiegészülve, mint Kuti Gábor.

„Gábor kiskora óta Tatán él. Itt nálunk a tatai golfpályán ismerkedet meg a golf világával. Saját nevelésű játékosként kezdte a pályafutását, majd az évek során edzői álmokat dédelgetett, amelyeket lassan valóra is vált, melyet klubunk nagy örömmel támogat, hiszen minden fűszálat ismer a tatai klubban. Helybéli kapcsolatai révén, soha nem látott gyerekhadat tudott megmozgatni a golfclub felé.  Olyan kapcsolatot ápol a fiatalokkal, ami teljesen lenyűgözz minket. Örülünk, hogy egy ilyen nagyszerű szakemberrel dolgozhatunk együtt.” – mondta büszkén Réka.

Dr. Bábos Réka a továbbiakban hozzátette az Év Golfklubja díj a céljainkat tükrözi. A club jövőbeni tervei közzé tartozik a sport további népszerűsítése, a testnevelő tanárokkal, a környékbeliekkel való jó kapcsolat további ápolása. Külön örömét fejezte ki az miatt, hogy az állam jövőbeli támogatásáról biztosította a golfot.

Biztosak vagyunk benne, hogy a tatai Old Lake Golf Club a következő években is hallat majd magáról. A tatai club, példaként állhat minden magyarországi klub előtt, bizonyítva azt, hogy a sportban nincs lehetetlen, hiszen megfelelő szakemberekkel, csapattal és kellő alázattal szálunk szembe az élet  különböző viszontagságaival, akkor a siker nem maradhat el. A Hungarian Golf szerkesztősége kíván a jövőben Dr. Bábos Rékának és csapatának sikerekben gazdag 2014-es esztendőt!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
6
8
9
10
12
Dátum : 2020-08-12
13
15
17
21
24
26
Dátum : 2020-08-26
27
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés