Ez nem színház

 A kedden lezajlott szövetségi díjátadón az év szenior golfozójának járó kitüntetést Kovács Titusz vehette át. A játékos a szenior ranglistán a második helyet szerezte meg, de a díj elbírálásakor olyan versenyek eredményei is beszámítottak az értékelésbe, amik a ranglistába nem, plusz nyilvánvalóan emberi tényezőket is figyelembe vettek a döntéskor, így végül a szenior válogatott játékos lett az év golfozója.

A kedden lezajlott szövetségi díjátadón az év szenior golfozójának járó kitüntetést Kovács Titusz vehette át. A játékos a szenior ranglistán a második helyet szerezte meg, de a díj elbírálásakor olyan versenyek eredményei is beszámítottak az értékelésbe, amik a ranglistába nem, plusz nyilvánvalóan emberi tényezőket is figyelembe vettek a döntéskor, így végül a szenior válogatott játékos lett az év golfozója.

Mit jelent ön számára ez a díj?

Egy díj mindig nagy megtiszteltetés, mindig jó érzés, ha elismerik az ember munkáját. Ezt a díjat nem először kapom meg, úgyhogy pláne örülök a duplázásomnak. Mint ahogy az előző ilyen elismerés, ez is csak a további kemény munkára motivál.

Ön is úgy érzi, hogy jó szezont zárt és ezáltal megérdemli a díjat?

Az ember magától mindig többet vár, de azért elmondhatom, sok versenyen sikerült jó eredményeket elérnem. Álszerénység lenne azt mondanom, hogy nem érdemlem meg a díjat, de nyilvánvalóan sok kiváló játékos van még rajtam kívül is, örülök, hogy idén nekem ment a legjobban a játék.

Mi az, amivel nem elégedett a teljesítményét illetően?

Mindig a győzelemért játszom, ezért kicsit csalódott vagyok az idei Szenior Bajnokság miatt, ahol nem sikerült három napon keresztül egyenletes teljesítményt nyújtanom. Az EB-n mutatott játékommal és helyezésemmel elégedett vagyok, de ott például nagyon sajnáltam, hogy hiányzott a rutinom, ami az ilyen versenyekre kell. Azt gondoltam, hogy a színházi és filmes pályafutásomból hozott tapasztalataim segíteni fognak leküzdeni a drukkot, de ennek ellenére, bevallom, izgultam, főleg az elején. A több napos versenyek első napjain most már hagyományosan gyengébben játszom, ebben még fejlődnöm kell. Összességében pedig az elmúlt évek munkája alapján hendikepben is előrébb kellene tartanom. Remélem, jövőre már igazán beérik a játékom. Ami pozitívum volt, hogy ebben az évben már többször tudtam 75-öt játszani, amit régóta várok magamtól. Korábbi interjúmban már elmondtam, de most is szeretném hozzátenni, nagyon jó döntés volt, amikor Errol Bhalai-val kezdtem edzeni. Megváltoztattuk a swing-emet, a fogásomat is, és hozzáállásban is sokat tanultam tőle.

Mit szól a szenior válogatott körül elindult változásokról?

Én minden újításnak örülök, és már régóta mondtam, hogy jó lenne, ha nem csak az lenne a szisztéma csapatválasztáskor, hogy ki tudja kifizetni magának a repülőjegyet és a nevezést. A szeniorok nem versenyeznek annyit válogatott szinten, 2-3 versenyük van egy évben, nagyon remélem, hogy a Magyar Golf Szövetség és a Magyar Szenior Golfozók Társasága tudja majd úgy menedzselni a csapatot, hogy a versenyekre szóló nevezési díj kifizetése nem okoz majd gondot. Fontos ugyanis hozzátenni, hogy a sztereotípia, mi szerint a szeniorok bármilyen utazást megengedhetnek maguknak, nem igaz. A kinevezett szövetségi kapitányt, Jakobi Lászlót egy nagyon jó játékosnak tartom, aki régóta benne van a golféletben, és szerintem látszik is rajta, hogy mennyire motivált új szerepkörében. Nyilvánvalóan példa lehet számára a juniorválogatottunk, amit most nagyon jól menedzselnek és sok versenyen vehettek részt ebben a szezonban. Én még mindig nagyon hiányolom a felnőtt válogatottat, de jó kezdés lehet a szenior csapat összefogása. Meglátjuk, hogyan alakulnak jövőre az eredményeink az új válogató rendszer bevezetése után.

Mit vár önmagától a következő évben?

Magamtól csak azt várom, hogy azokon a versenyeken, amiken idén nem ment annyira a játék, ott végig kiegyensúlyozott teljesítményt tudjak nyújtani. Szeretnék jól szerepelni a válogatottal, illetve az itthoni Szenior Bajnokságra természetesen győzni megyek. Remélem, hogy az elmúlt évek apró korrekciói, amiket Errol-al végeztünk a játékomon, jövőre beérnek, és stabilan tudok majd 75 körül játszani. Emellett pedig természetesen minél többet akarok majd golfozni a családommal és a barátaimmal.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
6
8
9
10
12
Dátum : 2020-08-12
13
15
17
21
24
26
Dátum : 2020-08-26
27
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés