Stenson üres tankkal

Henrik Stenson az utolsó csepp energiát próbálja kipasszírozni magából. A svéd játékos kiváló szezont produkált, de egy kihívás még hátra van, mielőtt a jövő évre kezdene edzeni.

Henrik Stenson az utolsó csepp energiát próbálja kipasszírozni magából. A svéd játékos kiváló szezont produkált, de egy kihívás még hátra van, mielőtt a jövő évre kezdene edzeni.

A 37 éves játékos ebben a szezonban kétségkívül történelmet írt azzal, hogy egy éven belül nyerte meg a FedEx Cup-át és a Race To Dubai-t, majd mintha ez nem lenne elég, a Golf Writers Trophy-t is bezsebelte, miközben a világranglistán a harmadik helyre kapaszkodott fel, és lélektanilag is az egyik olyan játékos lett a golfvilág mezőnyében, akit a többieknek meg kell verni, ha nyerni akarnak.

Mielőtt azonban szembe nézne az új évvel, és harcba indulna első major trófeájának megszerezéséért (amire jövőre nagy sansza lesz), vár még rá egy idei verseny, a Thailand Golf Championship képében.

Az elmúlt hónapok persze mind mentálisan, mind fizikailag sokat kivettek a játékosból, aki saját bevallása szerint is közel „üres tankkal” áll rajthoz a csütörtöki versenyen, ám így is a győzelemre hajt.

„Egyértelműen életem szezonját produkáltam idén. Nyáron nagyon fel tudtam pörögni, és azóta folyamatosan a maximumon vagyok. Viszont ez az utolsó versenyem az idén, és szeretném ezt is emlékezetessé tenni” – mondta Stenson, aki nyilvánvalóan nem egyedüliként hajt egy szép évzáróra.

„Itt már csak a lendület hajt, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ettől függetlenül megpróbálok még négy nap jó golfot kihozni magamból, hogy megnehezítsem a többiek dolgát. Szerencsére játszottam már korábban az Amata Spring pályáján, így legalább ismerem a terepet, ahol az év utolsó csatáját vívom majd” – tette hozzá.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés