Ő volt az első edző, akinek hinni tudtam

Madarat lehetett volna fogatni Molnár Marival a Magyar Golf Szövetség tegnapi Évzáró és Díjátadó Ünnepségén. Elegánsan, csillogó szemekkel vette át a díjat.

Madarat lehetett volna fogatni Molnár Marival a Magyar Golf Szövetség tegnapi Évzáró és Díjátadó Ünnepségén. Elegánsan, csillogó szemekkel vette át a díjat.

Molnár Mari, a szenior női ranglista első helyezettje és az év szenior golfozónője csak akkor nem elégedett az idei évével, ha szigorúan az eredményeket nézzük. Azt azonban elismerte, ha azt vesszük alapul, hogy ő a golfot a társasági jellege miatt szereti leginkább, akkor nem panaszkodhat.

 

Bár javított előző évi hendikepjéhez képest, nem sikerült elérnie azt a szintet, amit igazán akart, és bár első helyen végzett a ranglistán, ezt szerinte szerencséjének köszönheti. Elég sok versenyen indult, de ritkán játszott úgy, hogy utána elégedett volt magával, arról pedig nem is beszélve, hogy ütött 100-at is, amit pedig 14-es hendikeppel már nem illik.

Hogy miért nem ment neki a játék, annak Mari szerint is több oka lehetett.

„Akadtak technikai problémáim is a swing-emmel, de emiatt nem kerestem fel edzőmet, Errol-t. Igazából tudtam, hogy olyan mentális dolgokat kell rendbe tennem, amit először magammal kell letisztáznom. A másik dolog pedig, hogy nem vagyok versenyzőtípus, nem hajtanak a nagy eredmények. Persze jó elérni ezeket, de nem adnak különösebb extra motivációt. Számomra a golf a barátokról szól” – mondta Mari, aki hozzátette, ha teljesen elégedett lenne magával, az már rég baj lenne. Hiszen bár nem ez az elsődleges számára, azért elvárásokat szokott támasztani maga elé. Számára már nem az a lényeg, hogy meddig tud eljutni a golfban, hanem, hogy mennyit tud együtt játszani barátaival. Mint írtuk, ezzel kapcsolatban már nem zárt rossz évet, de azért így is lehetett volna jobb is. Újonnan a golfba érkezett ismerőseivel ugyanis nem tudott annyit foglalkozni, mint remélte.

A szezon végeztével Molnár Mari már egy edzőtáborba is elutazott. Ami ezt illeti, ő is a már emlegetett Errol Bhalai féle ciprusi táborban vett részt, ahonnan a csapat múlt héten érkezett haza.

„Nagyon szeretek Errol-al edzeni, és táborozni. Ő nem a technikát tanítja, hanem a stílust. Nincs egy adott mozgás, amit mindenkinek a fejébe akar verni, hanem egyénre szabja a tananyagot, ami ritkaság az edzők körében. Az én hátamnak például már kényelmetlen megtenni a teljes fordulatot, amit normál esetben a swing megkíván, de Errol segítségével ezt már meg tudtam oldani. Neki mindenre van néhány jó szava” – mondta Mari, aki azt is elmondta, sajnálja, hogy a jamaikai tréner nem része a hazai edzőképzésnek, mert ahogy mondta, tőle tényleg mindenki tanulhatna.

Molnár Mari sokáig edző nélkül próbálkozott a golfban, könyvekből, videókból tanult, és kísérletezgetett a pályán. Most már elmondta, csoda, hogy idáig le tudta vinni a hendikepjét, és hogy egyáltalán nem sérült bele a próbálkozásokba. Ennek megfelelően nagyon örül, hogy rátalált Errol-ra, hiszen nagyon sokat tanult már tőle. „Ő volt az első edző, akinek elhittem, hogy amit mond, az úgy van” – fogalmazta meg Mari Errol-lal való kapcsolatát.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés