Nincs hátradőlés!

  Jamie Donaldson ugyan három ütéssel vezet a Nedbank Golf Challenge elnevezésű tornán, a zárónap biztosan nem lesz egy könnyű menet. Sokan vannak az élbolyban, akik megszorongathatják a tapasztalt játékost.

 Jamie Donaldson ugyan három ütéssel vezet a Nedbank Golf Challenge elnevezésű tornán, a zárónap biztosan nem lesz egy könnyű menet. Sokan vannak az élbolyban, akik megszorongathatják a tapasztalt játékost.

A European Tour ezen a héten Dél-Afrikában székel, és a sorozathoz, valamint a mezőny golfozóihoz méltóan egy rendkívül mozgalmas, izgalmas és fordulatos versenyt rittyentettek nekünk. Ugyan, lassan a naptári év végéhez közeledünk, a sportolók gondoskodnak arról, hogy szép emlékeink legyenek 2013-ból.

A zárónapot egyébként a tapasztalt veterán, Jamie Donaldson kezdheti majd meg az élről, mégpedig háromütéses előnnyel a zsebében. A 38 éves golfozó sok mindent megélt már, így azt is tudja, hogy a golfban bármi megtörténhet, legfőképpen egy ilyen erős mezőnyben.

A walesi játékos egyébként egy 67-es score kártyát adhatott le szombaton, és bár megküzdött a helyi erőkkel – vagyis a vizes akadályokkal -, összességében egy szép kört futott. A második helyen jelenleg az a Thomas Björn áll, aki pénteken még egy 70-es körrel rukkolt elő, ám szombaton már 66-ot ütött.

Persze, nem csak kettejük között alakulhat ki nagyobb verseny, mivel a mezőny elején ott van például Ryan Moore vagy Sergio Garcia, akik egy eredményes vasárnapi játékkal könnyedén átvehetik a vezetést, és adott esetben a kupát is elhozhatják majd. De, ne szaladjunk ennyire előre.

A lényeg, hogy egy izgalmas végjátékot lássunk majd, és a mezőnyt elnézve, biztosan nem panaszkodhatunk majd a torna utolsó napján. Az élen álló Donaldson persze tudja, hogy előnye okán nem dőlhet hátra, és nem kaphatja már most elő az esetlegesen behűtött sört.

„Ez a világ egyik legjobb mezőnye, és ez a háromütéses előny semmit sem jelent.” – mondta szombaton Donaldson, aki januárban már nyert Abu Dhabiban, és az 5. helyen végzett a Race to Dubai ranglistán a szezonban. „Nagyon várom az utolsó napot. Egy nagyon nehéz pályán, egy nagyon nehéz nap vár ránk.” – folytatta.

A walesi játékos aztán ezeket a gondolatokat fogalmazta meg: „Nehéz munka folyt kint a pályán, annak ellenére, hogy jól teljesítettem. De, az ember egy percre sem dőlhet hátra, mivel minden szakasz kihívás. Nagyon fontos, hogy a jelenben maradjunk végig, és folyamatosan eredményes ütéseket produkáljunk.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés