Mandela inspirált

  Nem érte váratlanul a világot a hír, hogy a napokban elhunyt Nelson Mandela, hiszen betegségével már régóta küzdött. A halálhír azonban minden esetben sokkoló hatásként éri azokat, akiknek személyes kötődésük volt az elhunythoz.

 Nem érte váratlanul a világot a hír, hogy a napokban elhunyt Nelson Mandela, hiszen betegségével már régóta küzdött. A halálhír azonban minden esetben sokkoló hatásként éri azokat, akiknek személyes kötődésük volt az elhunythoz.

Tiger Woods abban a szerencsés helyzetben volt, hogy évekkel ezelőtt, még fiatal golfozóként személyesen is találkozhatott Dél-Afrika legnépszerűbb politikusával, Nelson Mandelával. Az emberjogi harcos 27 évet raboskodott börtönben, ám kiszabadulása után sem adta fel a küzdelmet, és minden erejével azon volt, hogy jobb világot teremtsen.

Az amerikai golfozót természetesen megviselte a politikus halálának a híre, hiszen egyik legnagyobb hatású inspiráló személyéről van szó. A játékos még a kilencvenes években találkozott a dél-afrikai vezetővel, aki rendkívül nagy hatással volt a sportolóra.

A találkozó valamilyen szinten egy örök és maradandó élményt jelentett a világelsőnek, ráadásul Mandela kisugárzása olyan erővel bírt, hogy még a levegő is megfagyott a szobában.

„Akárhányszor a találkozásunkra gondolok, mindig valami különös érzés tölt el. Egy úriember bekísért minket egy szobába, és mondta, hogy Mandela elnök úr azonnal érkezik. Apámmal besétáltunk a szobába, én pedig elkezdtem bámészkodni. Mondtam neki, hogy különös érzés fogott el, amint a szobába léptem. Ő is érezte. Még az energiák is mások voltak abban a szobában. Aztán hallottam, hogy valaki lépked a hátam mögött, majd kihajtja az újságját. Mandela volt az. Elképesztő volt az az energia, ami belőle áradt. Senki máshoz nem hasonlítható. Igazi megtiszteltetés volt vele találkozni a saját otthonában. Ez egy olyan élmény, amit soha nem fogok elfelejteni.” - mesélte a napokban Tiger.

Tigert a csütörtöki játéknapja után értesítették a tragikus hírről, és azonnal részvétét nyilvánította ki a közösségi médiákon keresztül. A jelentőségteljes találkozóval kapcsolatban pedig az elnök emberi küzdeni akarását is kiemelte.

„Mindenképpen nagy hatással volt az életemre, ahogyan apáméra is. Amikor kiszabadult a börtönből, az ország könnyedén darabokra hullhatott volna. Sokféle utat vehetett volna a nemzet sorsa, de ő az élre állt, és nézzük meg, hová fejlődött az állam. A világnak hiányozni fog.” - tette hozzá az amerikai.

Mandela 27 évet töltött börtönben, és az utálatot, illetve a bosszút mellőzve szabadult ki, és az emberi jóindulatot, valamint a jobbítani akarást helyezte előtérbe a hosszú és gyötrő raboskodás után is. Azt akarta, hogy egyszer, egy napon, egy jobb világ legyen. Ezt a tulajdonságát Tiger is csak méltatni tudta/tudja.

„Nem hiszem, hogy bármelyikünk is túlélte volna azt, amit ő, és a történések ellenére ennyire jámbor és szerény maradt volna. Vezetett egy egész népet, miközben szerette az egész világot. Azt hiszem, ez különbözteti meg más emberektől.” - fűzte hozzá a játékos.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés