A golf megváltozott

  Tiger Woods nemrégiben arról nyilatkozott, hogy manapság sokkal nehezebb elérni egy győzelmet, mivel a mezőny annyira erős, hogy mindenkinek extra teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy végig versenyben tudjon maradni.

 Tiger Woods nemrégiben arról nyilatkozott, hogy manapság sokkal nehezebb elérni egy győzelmet, mivel a mezőny annyira erős, hogy mindenkinek extra teljesítményt kell nyújtani ahhoz, hogy végig versenyben tudjon maradni.

Tiger Woods kimondta azt, amit már évek óta sejtettünk, tudtunk, de konkrétan egyetlen neves játékos sem mondta ki egyenesen a szemünkbe. A világelső kerekperec kimondta, hogy a rendkívül erős mezőny miatt ma nehezebb győzelmet elérni. Nehezebb, mint bármikor korábban.

Ebben a tekintetben pedig még szebb az az eredmény, amit az amerikai elért ebben a szezonban. A játékos ugyanis 5 alkalommal állhatott fel a dobogó legtetejére, ráadásul nem is akármilyen tornákon. Az ominózus versenyeken a mezőny erős volt, kockázattal teli volt minden mozdulat, és minden apróságon maga a végső győzelem múlott.

Ezen a héten kerül megrendezésre a Mutual World Challenge, amely megmérettetésnek idén ad utoljára otthont a Sherwood Country Club. A mezőny a 18 legjobb játékosból áll, ezért természetesen ütőt ragad majd Tiger mellett Rory McIlroy, Lee Westwood, Ian Poulter, Jason Day, Matt Kuchar, Dustin Johnson és a fiatal tehetség, Jordan Spieth is.

A golfozóknak nem lesz könnyű dolguk, hiszen a legjobbakkal kell majd összemérni az erejüket. Persze, ezt a körülményt nagyjából megszokhatták már a szezon alatt, de ez a torna tényleg a legjobbakról szól majd.

„Úgy vélem, hogy a mostani mezőny minden idők egyik legjobbika. Ma sokkal több fiatal tehetséget láthatunk a pályán. Manapság sokkal többen vannak olyanok a fiatalok közül, akik korán megszerzik első profi győzelmüket. Ha megnézzük a major versenyeket, az eredmények önmagukért beszélnek. Nézzük csak meg, mi történt, Phil (Mickelson) és Phil két elsősége között?” – nyilatkozta Tiger.

Az amerikai emellett kiemelte azt is, hogy a mai fiatalok már egy teljesen más technikai felkészültség mellett fejlődtek. Mind a labdák, mind az ütők olyan fejlesztéseken mentek át, amiknek a hatása a pályán egyértelműen látszik.

„Sokan úgy nőttünk fel, hogy balata labdákat használtunk, és azon voltunk, hogy leszorítsuk a játékszert. Nem akartuk, hogy felemelkedjen mondjuk a szélben, mivel olyan irányt tudott venni a labda, amit el sem hittünk. Manapság már egy teljesen más játékról van szó. A játékosok sokkal agresszívabbak a pályán, aminek egyértelműen a technikai újítások a kiváltó okai.” – tette hozzá a golfozó.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés