Ez több mint pontok és helyezések

  Nemrégiben Oltványi Katalinnal, a Magyar Golfozó Nők Egyesületének egykori elnökével és kitűnő golfozónkkal beszélgettünk. Ha  mondani kellene valakit, aki az utóbbi években szívét-lelkét kitette a női golfért, akkor az egyik jelölt biztosan ő lenne. Az egykori Mrs. Golf egész életét áthatja a sport iránti szeretete és elkötelezettsége. Ezúttal idei szezonjáról kérdeztük.

 Nemrégiben Oltványi Katalinnal, a Magyar Golfozó Nők Egyesületének egykori elnökével és kitűnő golfozónkkal beszélgettünk. Ha  mondani kellene valakit, aki az utóbbi években szívét-lelkét kitette a női golfért, akkor az egyik jelölt biztosan ő lenne. Az egykori Mrs. Golf egész életét áthatja a sport iránti szeretete és elkötelezettsége. Ezúttal idei szezonjáról kérdeztük.

Oltványi Katalin ebben az évben kevés versenyen indult el, mégis elég gyakran hallottunk felőle, hiszen ha nem is indul el egy megmérettetésen, ettől függetlenül még jelen van: segít a szervezésben, vagy éppen csak megnézi, ahogy a többiek játszanak. Célja, hogy minél több fiatal ismerje meg ezt a nagyszerű sportot. Ő elsősorban a játék élvezetére helyezné a hangsúlyt, hogy ne csak a score-ok, a ranglistahelyezések számítsanak. Ha mindez megvan, a többi dolog - a siker, az eredmények - már jönnek maguktól.

Katalin versenyzési szokásaihoz hozzátartozik, hogy bár nem indul sok viadalon, azért a számára kiemelkedő versenyeket semmiért hagyná ki.

„Olyan versenyeken szeretek részt venni, ami fizikailag is megmérettetés, ahol oda kell tenni magunkat ezen a téren is. Kedvencem pont emiatt a 3 napos Szenior Bajnokság. Ez az a verseny, ami kifejezetten a golf élvezetéről szól számomra és külön öröm, hogy ezt barátnőimmel is megoszthatom. Nincs görcs, csak játék!” - mondta.

Szenior golfozónk célja egyébként minden évben az, hogy tudását gyarapítsa. Ennek okán idén a Testnevelési Egyetem testnevelő-edző szakos hallgatója lett. Továbbá elmondta, hogy idei játékával elégedett, mivel sikerült fejlődnie, magabiztosabb lett. Jövőbeni tervei között szerepel, hogy egyszer az ő nevével kezdődjön az országos szenior női ranglista. Ehhez tudja, hogy türelem és nagyfokú koncentráció szükségeltetik a versenyeken.

„Szakaszonként kell koncentrálni: egy lépésre, egy ütésre, egy lyukra. Fontos elkergetni a rossz gondolatokat! Ha ezt mind a 18 szakaszon keresztül végig tudjuk vinni, akkor képesek lehetünk a meglévő tudásunk szerint játszani.”

A 2014-es szezonra nagyon sok szerencsét kívánunk neki! A szerencse mellett pedig még lendületes swingeket, pontos gurításokat, és kellemes pihenést a téli időszakra.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés