Semmihez sem fogható torna

  Charl Schwartzel az új szezonban már begyűjtött egy győzelmet és ezen a héten is esélyesként lép majd pályára Dél-Afrikában. A helyiek egyik kedvence is tudja, hogy ez a torna szinte semmihez sem hasonlítható.

 Charl Schwartzel az új szezonban már begyűjtött egy győzelmet és ezen a héten is esélyesként lép majd pályára Dél-Afrikában. A helyiek egyik kedvence is tudja, hogy ez a torna szinte semmihez sem hasonlítható.

Ernie Els mellett lesz még major győztes indulója az e heti megmérettetésnek. Csütörtökön startol ugyanis a European Tour következő megmérettetése, a Nedbank Golf Challenge, amelynek mezőnye limitált, a helyszín pedig Dél-Afrika.

Az afrikai golfozók számára természetesen speciális jelentőséggel bír a verseny, ezért is foglal el különleges helyet a hazai játékosok szívében. Így van ezzel természetesen a verseny háromszoros bajnoka Els, valamint Charl Schwartzel, aki a múlt héten szerezte meg a szezon első győzelmét, és amelynek következtében jelenleg vezeti a Race to Dubai ranglistát.

A 29 éves golfozó is gőzerővel készül az eseményre. A múlt héten, az Alfred Dunhill Championshipen magabiztos győzelmet arató játékos bízik benne, hogy a jó formáját sikerül átmentenie erre a hétre is, és minél több szép emléket halmozhat fel így az év végére.

„Nagyon jó érzés visszatérni ide, és mivel Sun City mindig is egy különleges helyet foglalt el a szívemben, a szép élmények azonnal előtörtek belőlem. Kevés olyan torna van, mint a Nedbank, amihez akármelyik másik torna hasonlítható lenne. Nincs ehhez fogható.” – mondta a játékos.

A tornával kapcsolatban még ezeket mondta Schwartzel: „Ez egy olyan verseny, ami rengeteget jelent nekem. Sokszor látogattam el ide, hogy láthassam játszani a példaképeimet, például Ernie Elst, Nick Price-t vagy Retief Goosent. Most látom ezeket a fiatal gyerkőcöket szaladgálni a pálya körül… Tudom, miket érezhetnek most, milyen izgatottak lehetnek. Ez tehát mindenképpen egy olyan verseny, amit, ha megnyernék, egy álmom válna valóra.”

A játékos hozzátette, hogy mindig jó érzés győzelemmel a zsebben nekiindulni egy tornának, mivel az előzetes pozitív élmények növelik az önbizalmat, és az, hogy most ilyen kiugró lelkiállapotban állhat majd rajthoz az egyik kedvenc tornáján, kifejezetten üdítő.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés