Csupa szép emlék

  Csütörtökön startol el az idei Nedbank Golf Challenge elnevezésű torna, amelynek helyszíne Dél-Afrika, és amely megmérettetésen a helyiek legjobbjai szerepelnek majd. Ernie Els természetesen ott lesz.

 Csütörtökön startol el az idei Nedbank Golf Challenge elnevezésű torna, amelynek helyszíne Dél-Afrika, és amely megmérettetésen a helyiek legjobbjai szerepelnek majd. Ernie Els természetesen ott lesz.

Ernie Els számára a Nedbank Golf Challenge elnevezésű torna más, mint a többi. Anno kisgyerekként izgulta végig a versenyeket, sőt, egyszer aktív részt vevője is volt a menetelésnek. A dél-afrikai torna limitált golfozói létszámmal bír, de a verseny háromszoros bajnoka természetesen ott lesz.

„Nagyon jó érzés ismét visszatérni ide.” – mondta Els, aki legutóbb 2002-ben nyerte meg az ominózus tornát. „Amikor áthajtottam a kapun reggel, elfogott egy különleges érzés. Rengeteg nagyszerű emlék tért vissza.” – tette hozzá a játékos.

A dél-afrikai sportoló aztán így folytatta: „Kicsit alakítottak a versenyen, és a European Tour-t is bevonták az átalakításokba, szóval elég sok minden megváltozott. De, azt hiszem, a milliódolláros érzés soha nem fog elmúlni. Még mindig limitált a részvétel, és talán több a játékos idén, de a maga nemében még mindig egy speciális tornáról van szó. Számomra egyébként ez az esemény mindig is különleges volt. Emlékszem, amikor kissrácként látogattam ki ide a nyolcvanas években. Azt hiszem, 12 éves lehettem, 1981-et írtunk, és akkor volt az első Nedbank Golf Challenge. Nézőként jöttem ki a nagybátyámmal. A családot egy idő után azt hiszem, elhagytam, mert gőzerővel követtem néhány játékost a pályán. Úgy emlékszem, hogy Gary Player volt az, akinek a lábnyomait mereven követtem.” – mesélte Els.

És hogyan vált némileg aktív részt vevőjévé a versenynek a fiatal Els? „Emlékszem, hogy a 13-as szakaszhoz gyalogoltam éppen, és úgy éreztem, hogy meghalok, annyira szomjas voltam. Az egyik caddie adott nekem egy kólát, mivel ő is látta, hogy nem vagyok túl jó állapotban. Ezek olyan dolgok, amikre szívesen emlékszem vissza.”

Els hozzátette, hogy évekig követte az eseményt a tévében és a helyszínen is, és nagy rajongója volt mindig is a tornának. A sportoló elárulta azt is, hogy egy nagy álma vált valóra, amikor először léphetett játékosként a Gary Player Country Club pályájára. Minden dél-afrikai golfozó karrierjében ez a torna speciális helyet foglal el.

A saját esélyeiről pedig így nyilatkozott: „Sok jó évet töltöttem itt, és volt jó néhány igazán szép köröm is ezen a pályán. Fura, de a 10-12 évvel ezelőtti eredményeim ilyenkor visszatérnek, és azokra a jelenben reflektálok. Olykor, ezeket az érzéseket szívesen lemásolná az ember most is. Szeretném majd magam jól érezni, és mivel úgy érzem, hogy jól ütöm meg a labdákat, bízom benne, hogy nem lesz gond.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés