A legnépszerűbb golfozó

  A Repucom nevű szervezet nemrégiben végzett felmérése alapján, Adam Scott a legnépszerűbb és egyben a legmegbízhatóbb golfozó, megelőzve a két riválist, Tiger Woods-ot és Rory McIlroy-t.

 A Repucom nevű szervezet nemrégiben végzett felmérése alapján, Adam Scott a legnépszerűbb és egyben a legmegbízhatóbb golfozó, megelőzve a két riválist, Tiger Woods-ot és Rory McIlroy-t.

Adam Scott ebben a szezonban vitathatatlanul felért a csúcsra, és ezt csakis önmagának köszönheti. Karrierje során már több alkalommal került közel a mézes bödönhöz, és a major tornákon is nem egyszer állíthatott volna fel rekordot. Az áttörésre azonban 2013-ig várni kellett.

Ez az évad azonban teljesen más volt az ausztrál számára. Scott megnyerte a Masterst – nem is akárhogyan, hiszen emlékezhetünk az idegtépő playoffra -, és ezzel ő lett az első ausztrál golfozó, aki magáénak tudhat egy major titulust.

Hosszú út vezetett idáig, de megérte. A játékos azóta nemzete büszkesége, és ha még hozzávesszük, hogy a FedExCup rájátszásában is sikerült egyszer a csúcsra érnie, akkor valóban egy makulátlan szezonról beszélhetünk.

A tehetség, a szorgalom, a technikai tudás mellett azonban a rajongóknak és a golfszeretőknek nagyon sokat számít maga a sportoló személyisége is. Ebben a tekintetben Scott egyeduralkodónak számít.

A Repucom nevű cég által végzett kutatás szerint ugyanis az ausztrál minden kategóriában messze lepipálja a világelső Tiger Woods-ot, valamint a fiatal északír tehetséget, Rory McIlroy-t. A felmérésben 11 ezer válaszadó vett részt, és a statisztikák egyértelműek.

A vállalkozó szellemű részt vevőknek az említett három játékos közül kellett választaniuk a különböző kategóriákat figyelembe véve. Ilyen kategória volt a figyelmesség, a megjelenés, az áttörés, a trendiség, a befolyás, a bizalom, valamint a törekvés.

A hat kategóriát nézve kellett a válaszadóknak választani a trióból egy nevet, akire a legjobban illik az adott kifejezés. Scott toronymagasan végzett az élen minden tekintetben. A bizalom tekintetében Tiger 44%-ot kapott, szemben az ausztrállal, aki a szavazatok 68%-át szerezte meg. A figyelmesség kategóriájában pedig Scott 75%-ot kapott, ami kifejezetten magas.

A válaszadók amerikaiak és ausztrálok voltak, bár arról kevés hírünk van, hogy a 11 ezer személyből álló csoport hány százaléka volt amerikai, és mennyi ausztrál. Az viszont biztos, hogy még a PGA Tourt előnyben részesítőknél is Scott az abszolút favorit.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés