Mindenki motivált

  Moriya Jutanugarn egy rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, és ezt a rajongóin, az edzőjén, a családján, és persze saját magán kívül is, a szakértők is nagyra értékelték. Nevezetesen egy szép díjjal.

 Moriya Jutanugarn egy rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött, és ezt a rajongóin, az edzőjén, a családján, és persze saját magán kívül is, a szakértők is nagyra értékelték. Nevezetesen egy szép díjjal.

Az Év Újonca kitüntetés idei nyertese nem más, mint Moriya Jutanugarn, aki a történelemben először, thai színekben vonulhat majd fel a színpadra, hogy átvegye a neves díjat. A golfozó egy kifejezetten eredményes szezont zárt, és ezt a szakma is méltó módon szerette volna közhírré tétetni.

„Ez a díj nagyon sokat jelent nekem. Úgy érzem, hogy a hazámért, a családomért, a rajongóimért, és Thaiföldért küzdöttem úgy, ahogy csak tellett tőlem. Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon örül majd ennek a kitüntetésnek.” – nyilatkozta nemrégiben a fiatal.

Jutanugarn kiélezett harcot vívott a statisztikák világában is, ugyanis egy másik rendkívül tehetséges játékos is hasonlóan sikeresen ragadt ütőt az újonc évében. Masson az év közepe felé át is vette a vezetést a thai golfozótól a pontok terén, és nagyjából a kitüntetés sorsáról a szezon utolsó megmérettetése – CME Group Titleholders – döntött.

Ezen a versenyen Masson a 61. helyet kaparintotta meg, míg Jutanugarn a 33. helyet szerezte meg, miután a zárónapon egy 72-es ütésszámot produkált. A torna utolsó napján, amikor már biztossá vált a díjazott személy, a friss kitüntetett azt mondta, hogy minden porcikájával a puttokra igyekezett koncentrálni. Elmondása szerint, játék közben nem volt ideges, de aztán kijött rajta az egész éves hajtás.

A hölgy egyébként ebben a szezonban 6 alkalommal végzett a legjobb 20-ban, amibe beletartozik az évadban elért legjobb eredménye is, egy megosztott 4. hely az ISPS Handa Women’s Australian Openen.

„Jobban teljesítettem, mint vártam, mivel sikerült a kvalifikációs iskola szintjét is megütni. Az egyik fő célom ugyanis az volt, hogy a kártyámat meg tudjam őrizni. Sokkal jobban sikerült ez az év, mint reméltem. És ennek elmondhatatlanul örülök.” – tette hozzá a thai golfozó.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés