Tűzközelben

  Mai riportunkban egy újabb válogatott játékos szezonértékelésére kerül sor. Nincsenek már sokan hátra, ezúttal ifj. Csiki Péterrel folytatjuk a sort.

 Mai riportunkban egy újabb válogatott játékos szezonértékelésére kerül sor. Nincsenek már sokan hátra, ezúttal ifj. Csiki Péterrel folytatjuk a sort.

Csiki Peti idén két külföldi versenyen képviselhette a magyar színeket, azonban egyelőre a komolyabb megmérettetésekre nem őt küldte a kapitány. A játékos persze ezen dolgozik, ezért igyekezett is megragadni a kapott lehetőségeket. Reményei szerint jövőre már ő mehet a Young Masters-re.

Petinek jó emlékei vannak idei évével kapcsolatban, hiszen amit kitűzött maga elé, azt sikerült is teljesítenie. 9,2-es hendikepjét 6-ra vitte le, és célja is ez volt. Formáját mindig próbálta a nagy versenyekre időzíteni. Ez az év eleji Match Play Bajnokságon még nem látszott meg, ott nem ment neki annyira a játék, viszont a későbbiekben egyre jobban belejött a játékba.

Talán a Magyar Bajnokság volt számára a csúcs, ahol mindhárom napon single score-t tudott játszani, ráadásul az utolsó napi +2-es eredményével nagyon közel került a győzelemhez is. Végül azonban csak a második hely jutott neki, de a játékos nem akart telhetetlen lenni, egyelőre ezzel is nagyon boldog volt.

A legnagyobb élmények persze a külföldi versenyek voltak számára is. Csiki Peti korábban még nem játszott válogatott színekben, így óriási megtiszteltetés volt számára, hogy egyből olyan versenyekre utazhatott, mint a Men’s Trophy és a Boys’ Trophy.

A játékos ezeken a versenyeken a +10-es napi átlagos eredményt tűzte ki maga elé célul, amit sajnos nem sikerült elérnie, de a tapasztalat, amit most már magáénak tudhat, hatalmas azokkal szemben, akik nem játszottak még ilyen versenyen. Csiki Peti ezeket a viadalokat igazi terepfelmérésként élte meg, látta a jó játékosokat, hogy hogyan viselkednek a pályán, ami sokat segített neki is a fejlődésben, hiszen végső célja, hogy úgy játsszon, mint ők.

Ki kell mondani, idén még megremegett a keze, amikor ezeken a versenyen elütőre állt, de ezek a tapasztalatok kellenek ahhoz, hogy jövőre ez már ne történjen meg.

A játékos ezekkel együtt technikailag is fejlődött. Swingje stabilabb lett, amit a téli indoor edzések során akar összerakni annyira pontosan, hogy jövőre már ne kelljen szezon közben állítgatni rajta. Ami azonban a legnagyobb előrelépést jelentette számára ebből az évből, az a putt-jainak a javulása. A játékos odáig ment, hogy szerinte a három egészes hendikepjavulást is gurításai egyenletességének köszönhette.

Télen még sok munka vár rá edzőjével, Damian MacPhersonnal, hiszen nagy terveket szövöget már a 2014-es évet illetően is. Az idei Magyar Bajnokságon elért második helyezése után jövőre szeretne két nagy hazai versenyen is dobogóra állni, illetve amit már említettünk, célja, hogy a következő European Young Masters-en már ő képviselhesse hazánkat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés