Afrika uralkodója

  Charl Schwartzel a múlt heti megmérettetésen csak egyetlen egyszer hibázott, de aztán nem volt hajlandó behódolni a bakiknak. A dél-afrikai játékos sikeresen megvédte a címét, és megszerezte szezonbeli első győzelmét.

 Charl Schwartzel a múlt heti megmérettetésen csak egyetlen egyszer hibázott, de aztán nem volt hajlandó behódolni a bakiknak. A dél-afrikai játékos sikeresen megvédte a címét, és megszerezte szezonbeli első győzelmét.

Sose késő elkezdeni a kupagyűjtést, és erre Rory McIlroy mellett Charl Schwartzel a legjobb példa. A dél-afrikai játékos a múlt héten megszerezte idei első győzelmét, ahogyan azt tette a fiatal északír is Ausztráliában.

A European Tour múlt heti állomásán Schwartzel címvédőként érkezett az Alfred Dunhill Championship elnevezésű torna helyszínére, és valami elképesztő mérleget produkált. Az első játéknapon, a 10-es szakaszon ugyan beütött egy dupla bogey-t, de ezt követően egyetlen egyszer sem hibázott.

A zárónapot kétütéses előnyből kezdhette meg, és ugyan néhányan ott lihegtek a nyakában, egy percre sem engedte ki a kezéből a gyeplőt. Schwartzel összességében -17-es eredménnyel zárt, vagyis négy ütéssel megelőzte az ugyancsak szép játékot produkáló Richard Finchet.

A dél-afrikai golfozónak egyébként, karrierje során ez volt a harmadik Alfred Dunhill elsősége, így a 29 éves sportoló szinte egyeduralkodónak számít ebben a sorozatban. Való igaz, hogy tényleg sokat számíthat adott esetben a hazai pálya előnye. A Leopard Creek pályája nem tartozik a legegyszerűbbek közé, ám jó páran felvették a kesztyűt a létesítménnyel, valamint a speciális atmoszférával is.

Hatalmas izgalmak ugyan nem voltak vasárnap, de azért jó volt látni, hogy a játékosok mennyire élvezik a kontinensen folyó játékot. Ahogyan tavaly, idén is Schwartzel lehetett a hét végén a legboldogabb, de azért a többieknek sem lehet okuk panaszra.

Finch neve mellett tehát -13 szerepelt vasárnap délután, a harmadik helyet pedig Simon Dyson, valamint Ross Fisher szerezte meg, akik egyaránt -10-es eredménnyel vonulhattak le a pályáról.

„Az első napon volt egy kisebb kilengésem a 17-es és az első szakasznál is, de ezt követően simán ment minden, és sikerült bogey nélkül játszanom. A legtöbb esetben, ha 60 szakaszt bogey nélkül teljesítesz, akkor nagy eséllyel meg is nyered majd a tornát.” – nyilatkozta a friss bajnok.

A saját szezonját pedig így jellemezte a játékos: „Mindig jó érzés itthon nyerni, és építeni az önbizalmamat egy ilyen győzelemmel. Ez is egy olyan év volt egyébként, amikor is rendre jól teljesítettem, de kupát eddig nem sikerült hazahoznom. Akármikor, amikor nyer az ember, és jól is játszik, az egy nagyszerű összhangot tükröz, és ez az év bármely szakászban nagyon kellemes érzésekkel tölt el minket. Még van két tornám hátra, és mivel a múlt héten, és most is jól játszottam, bízom benne, hogy ezt a formámat hozni tudom az elkövetkezendő időszakokban is.” – tette hozzá Schwartzel.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés