Csak összeszedte magát

  Sokat kellett várni, de megérkezett a naptári évet tekintve, még az idei szezon első győzelme a fiatal északír számára. Rory McIlroy eléggé kicentizte a dolgokat, de a lényeg, hogy az idei Australian Open bajnoka a kétszeres major győztes golfozó.

 Sokat kellett várni, de megérkezett a naptári évet tekintve, még az idei szezon első győzelme a fiatal északír számára. Rory McIlroy eléggé kicentizte a dolgokat, de a lényeg, hogy az idei Australian Open bajnoka a kétszeres major győztes golfozó.


Adam Scott
előtt ott volt a lehetőség, hogy begyűjtse mind a három nívós ausztrál címet, ám vasárnap egyik kollégája megakadályozta őt a nagy gyűjtögetésben. A hazaiak kedvence egyértelmű esélyesként vághatott neki az idei Australian Opennek, és szinte a zárónap végéig úgy tűnt, hogy meg lesz a hőn áhított első hely. Aztán érkezett Rory McIlroy.


A fiatal északírnek ugyan nem egészen úgy alakult a szezonja, ahogyan azt ő elképzelte, de ez a győzelem talán enyhít kicsit a rosszabb szérián. Emlékezhetünk, hogy a sikertelen időszakok kiváltó okaként a szakértők az év elején használatba vett, új Nike felszerelést szokták említeni.


Tény, hogy egy teljesen új stílushoz, új ütőkhöz, némileg új mozdulatokhoz kellett hozzászoktatnia magát Rory-nak, és sokáig úgy tűnt, hogy az átállás kicsit több időt fog igénybe venni a vártnál. Voltak azonban sporttársak, akik már átéltek hasonló kényszer transzformációt, és ők már idejében szóltak mindenkinek, hogy nyugi, nem kell aggódni! Rory egy tehetséges fiatal, csak egy kis idő és gyakorlás kell, aztán minden visszaáll a normális kerékvágásba.


Ebben az esztendőben egyébként volt néhány pikáns jelenet az északír karrierjében – pályán belül és kívül egyaránt -. A győzelem azonban rendre elmaradt. Ám, ami késik, nem múlik, bár az ausztrál szurkolók jobban örültek volna, ha a kupagyűjtögetést Rory átteszi a 2014-es évadra.


Ha azonban az abszolút esélyes Scott nem haragszik rá, akkor az ausztrál drukkereknek sem ildomos. A hazaiak kedvence, az idei Masters bajnok ugyanis nem távozott rossz érzésekkel a Royal Sydney Golf Club pályájáról. Scott egyébként vasárnap egy 71-es kört produkált, a 18-ason beütött bogey-ja pedig eldöntötte az első hely sorsát, Rory ugyanis birdiet ütött, ő ráadásul egy 66-os score kártyát adhatott le tegnap.


„Scottnak elképesztő éve volt. Megnyerte a Masterst, valamint a FedExCup rájátszásának egyik állomásán is győzni tudott. Aztán elutazott ide Ausztráliába, megnyerte az Aussie PGA-t, majd pedig az Aussie Masterst. Ott volt a World Cup a múlt héten, most pedig ismét ütőt ragadott. Ő egy igazi úriember, és maximálisan elhivatott a játék felé és a nemzete felé is. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült ma felülmúlnom a pályán.” – nyilatkozta Rory az utolsó lendítések után.


Az északír fiatal említést tett a szezonjáról, valamint a javuló mentális tendenciákról is. „Szeptember vége óta érzem, hogy egyre jobb helyre kerülök, és néhány külső oknak köszönhetően a mentális állapotom is javult az utóbbi időben. A golf egy hosszú karrier, és én még csak 24 éves vagyok. Olykor még türelmetlen tudok lenni, de ha egyet hátralépek, és egyben nézem az egész képet, akkor mégsem nevezném az idei szezont annyira borzasztónak.”


Rory neve mellé tehát -18-at véstek vasárnap, Scott -17-es eredménnyel zárt, a harmadik pozíciót pedig egy másik ausztrál, John Senden kaparintotta meg -11-es végeredménnyel.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés