Gyalázatos kommentek

  A Champions Tour játékosa nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy gyalázatos kommentet tett közzé a saját oldalán, amely eset után ugyan próbált magyarázkodni, de ezt a szerinte poénosnak szánt mondatot nehezen lehet enyhíteni.

 A Champions Tour játékosa nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy gyalázatos kommentet tett közzé a saját oldalán, amely eset után ugyan próbált magyarázkodni, de ezt a szerinte poénosnak szánt mondatot nehezen lehet enyhíteni.


Steve Elkington egy ausztrál golfozó, aki nemrégiben totálisan elvetette a sulykot. Az 1995-ös PGA Championship bajnok a napokban történt skóciai helikopter baleset nyomán érezte úgy, hogy valami vicceset kell kiküldenie a világba, mert úgy érezte, hogy ez így rendjén van. Nos, nagyon nem volt rendjén. És nem csak a stílus, de legfőképpen a tartalom és a körülmények miatt sem volt ildomos az állítólagos jópofa kiírás kiengedése a nagyvilágba.


Napokkal ezelőtt egy tragikus hír rázta meg a világot. Egy skóciai pubra ugyanis rázuhant egy helikopter, és azóta is túlélők után kutatnak. Glasgow pillanatok alatt gyászba borult, több híresség is megrökönyödésének adott hangot az interneten.


Az említett golfozó is az interneten akart üzenni az eset kapcsán, de kifejezetten ízléstelenre sikerült az akciója. A sportoló ugyanis humorosan próbálta felfogni a tragikus eseményt, és ezt írta Twitter oldalára:
„Egy helikopter becsapódott egy skót pubba…a helyiek jelentése szerint egy csepp sör sem ömlött ki.”


Az ízléstelen poén miatt szinte azonnal magyarázkodnia kellett Elkingtonnak, aki bocsánatot is kért, mondván, amikor meghallotta a hírt, és nem sokkal utána kiírta az említett sorokat az oldalára, még nem tudta, hogy mekkora a baj. Sokak szerint azonban ez egyáltalán nem mentség, és a golfozónál komoly problémák lehetnek, ha egy ilyen hír hallatán az az első dolga, hogy ilyeneket tegyen közzé.


Tom English, újságíró így nyilatkozott az ügyben: „Egyszerűen szánalmas. Egy helikopter pénteken becsapódik egy pubba, és Elkington azt hiszi, hogy nem történt sérülés. Ez komoly? Mit hitt Elkington, milyen helikopterről van szó? És mit hitt, milyen pubról van szó? Ami a karácsonyi szezonban, péntek este üresen kong vendégek és személyzet nélkül? Egyszerűen szánalmas. És milyen ember az olyan, akinek a baleset után az az első dolga, hogy erről egy poénosat tweeteljen?”


Az újságíró hozzátette azt is, hogy a hivatalos bocsánatkérés még várat magára, hiszen eddig csak kifogásokat és félig igaz sajnálkozásokat hallhattunk tőle. Elkingtonnak egyébként már korábban is akadtak hasonló ízléstelen tréfái. Idén júliusban, pakisztániak sértegetésével hívta fel magára a figyelmet. A rasszista megjegyzéseit természetesen tagadta, mondván, csak humorról és félreértésről van szó. Kicsit sok lesz már az effajta humorból.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés