Van itt még egy hős!

 Szeberényi Máté a belefektetett energiamennyiség alapján nem lehet elégedetlen az idei szezonjával, ezt ő maga ismerte el. Valahogy azonban mégis ott motoszkál fejében a gondolat, többre lehet képest. A játékos tavaly magyar bajnok lett, amivel elmondhatjuk, örökre letette névjegyét a magyar golf társadalmon belül. Ezek után azonban az idei éve kicsit sem volt bajnokhoz méltó.

Szeberényi Máté a belefektetett energiamennyiség alapján nem lehet elégedetlen az idei szezonjával, ezt ő maga ismerte el. Valahogy azonban mégis ott motoszkál fejében a gondolat, többre lehet képest. A játékos tavaly magyar bajnok lett, amivel elmondhatjuk, örökre letette névjegyét a magyar golf társadalmon belül. Ezek után azonban az idei éve kicsit sem volt bajnokhoz méltó.

Máté év végére jutott el arra a pontra, ennek változnia kell!

Bár nem edzett többet ebben az évben, mint tavaly, 2012-ben mégis jobban jött ki neki a lépés. Az egyetemi iskolapadból éppen csak beesett a Magyar Bajnokságra, ami nagy motivációt adott neki, hiszen hónapokon át tartó monoton fejtágítás után végre felszabadultan tudott játszani. Győzelme megérdemelt volt, és ez önbizalmat adott neki a folytatásra is, nem csoda, hogy az év végén őt találtuk a ranglista legfelső fokán. Idén azonban változott a helyzet. Máté későn kezdte a gyakorlást, és szinte egész szezonban küzdött a formában maradással. Voltak jó eredményei, de a visszaesés ezek után rendre törvényszerűen jött.

„Most év végére jött rám az az elégedetlen érzés, hogy nem tudok előrelépni a játékomban. Túl régóta ingadozok már négyes és ötös hendikep között, nincsen meg a jó eredmény esélye, és ezen változtatni akarok” – mondta Máté, akinek az idei volt a 10. éve a magyar golf színpadján.

A játékos érthető módon érzi rosszul magát, miután tavaly az év férfi golfozója lett, idén pedig 1300 ponttal elmaradva az első helytől 6. lett. A játékosnak voltak momentumai, sőt egy nagy győzelmet is aratott a BMW International országos döntőjén, amivel kvalifikálta magát a márciusi, thaiföldi világdöntőre, de összességében hiányzott játékából az, ami az ilyen rutinos golfozókra jellemző szokott lenni.

„A mozgásom sosem volt tökéletes, még tavaly sem, de én nem is hiszem, hogy létezik tökéletes, az viszont igaz, hogy lehet rajta mit javítani. Voltak jó pillanataim, álltam többször is 9 szakasz után mínuszban, de a valódi golfot 18 lyukon játsszák, és a nap végi score-ommal ritkán lehettem elégedett. A +6 vagy 7 nem olyan, amire felkapom a fejem. 0 körül akarok játszani” – mondta.

Adódik a kérdés, hogyan kívánja ezt elérni Máté? A játékos eddig nem igazán volt híve az indoor edzésnek, de el kell ismernie, másnál beválik, így idén ő is fog gyakorolni a téli időszakban. Eddig jellemző volt rá, hogy a 4 hónapos holtszezonban letette golfütőit, de mielőtt megkérdőjeleznénk döntését, mondjuk el, így is magyar bajnok lett. Biztos, ami biztos alapon Máté most télen is fog edzeni, így már év elejétől partiban lehet a többiekkel. Ráadásul edzőjével, Szigeti Csabával is újra elkezdi a komolyabb edzésmunkát. Bár a kapcsolatot sosem szakították meg, az elmúlt időszakban már ritkán jöttek össze csak a golf apropója miatt. Máté elmondta, gyakorlatilag újratanulná a golfot.

Jövő évi céljai között egyértelműen szerepel, hogy beleszóljon a Magyar Bajnokság végkimenetelébe, hiszen rosszul érintette, hogy idén erre egy percig sem volt esélye. Ezt felelevenítve Máté azon morfondírozott, mennyit romolhatott a játéka tavalyhoz képest, ha előző évben összesen +7-tel nyerte meg a verseny, az idei győztes +15-tel zárt, miközben ő +26-tal jött le a három nap végén.

Mátét - bár nem mondta ki - talán ezek az adatok zavarták a legjobban. Nem csoda, hogy hangzatos visszatérésre készül. Bár egyetemi tanulmányait továbbra is folytatja, sőt hamarosan államvizsgázni fog, jövőre pedig következik számára a mesterképzés, most mégis eltökélt szándéka, hogy megmutassa a golfos junior fiúknak, van még itt egy hős! Illetve Mátét pontosan idézve „egy idősebb golfozó, aki tud még játszani”.

Máté beszélgetésünk alkalmával még megemlítette mennyire sajnálja, hogy idén jó barátja, Jakobi Andris is leadta amatőr státuszát, hiszen ezzel egy újabb kiváló golfozót veszít a magyar amatőr társadalom huszonéves korosztálya. Máté reményei szerint, jövőre ő lehet az, aki tovább öregbíti generációjának hírnevét. 

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés