Fenomenális idénykezdés

  Egy 25 éves dán fiatalember játékáról szólnak most a hírek a golf világában, nem véletlenül. Morten Ørum Madsen megszerezte karrierje első European Tour címét egy hete, most pedig Dél-Afrikába tart.

 Egy 25 éves dán fiatalember játékáról szólnak most a hírek a golf világában, nem véletlenül. Morten Ørum Madsen megszerezte karrierje első European Tour címét egy hete, most pedig Dél-Afrikába tart.

Morten Ørum Madsen karrierje eddig rendkívül szépen halad. A 25 éves dán fiatalember tavaly töltötte az első újonc szezonját az európai színtéren, és 5 alkalommal végzett a legjobb 20 között az indulásokat tekintve, illetve említésre méltó információ még, hogy 28. lett az idei US Open Championshipen.

A golfozó a feltörekvő fiatal egyike, és nem utolsó sorban azon kevesek közé tartozik, akik a profivá válás után rendkívül korán térhettek haza kupával a hónuk alatt. Madsen ráadásul ebben a szezonban már bizonyított, és a múlt heti afrikai (South African Open) elsősége valódi lendületet biztosíthat számára az év végére, no meg a naptári számítás szerinti következő évadra.

„Rendkívül különleges számomra az SA Open győzelmem, mivel a European Touron ez volt az első nívós eredményem. Az első győzelem mindig speciális helyet foglal el egy sportoló életében. Ha megnézzük, hogy eddig kiknek sikerült győzni ezen a tornán az elmúlt időszakban, akkor azt látjuk, hogy többszörös bajnokok, major címmel rendelkezők vannak a listán, ezért is igazi megtiszteltetés számomra, hogy idén én vehettem át a kupát.” – mondta a fiatal.

Egy európai sportoló számára az afrikai légkör mindig nagy kihívást jelent. Madsen láthatóan a szívébe zárta a déli atmoszférát, és szerencséjére ezen a héten is itt ragadhat majd ütőt. A debütálás azonban minden esetben egyfajta áldozatvállalást és transzformációt igényel.

„Amikor mi, európaiak ellátogatunk Dél-Afrikába, nehéz felvenni a kesztyűt a hazai golfozókkal, akik természetesen hozzá vannak már szokva az itteni légkörhöz. De, én már az első perctől kezdve nagyon élveztem a játékot, és bízom benne, hogy ez a továbbiakban is megmarad.” – tette hozzá a dán.

A kifogástalan nyitányról pedig így vélekedett a 25 éves sportoló: „Nem is kívánhattam volna jobb kezdést a 2014-es Race to Dubai sorozatban. Azt reméltem, hogy eljövök ide Dél-Afrikába, és egy szolid eredménnyel nyitom majd az új szezont. De, hogy egy győzelemmel kezdtem…nem is álmodhattam volna szebbet.”

Madsen hozzátette azt is, hogy az egyik leghíresebb dán játékos, nevezetesen Thomas Björn mindig is inspiráló erővel hatott rá, és bízik benne, hogy a nyomdokaiba léphet, és hasonló sikeres karriert érhet majd el. Nos, ezzel a nyitánnyal mindenképpen rálépett a vágyott útra.

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés