Mint két tojás?

  A két fiatal tehetség életútja sok tekintetben hasonlít, és azt mondhatjuk, hogy jóformán felváltva uralják a fontosabb eseményeket. Rory McIlroy az elmúlt két évben került a figyelem középpontjába, Adam Scott körül pedig idén alakult át a világ.

 A két fiatal tehetség életútja sok tekintetben hasonlít, és azt mondhatjuk, hogy jóformán felváltva uralják a fontosabb eseményeket. Rory McIlroy az elmúlt két évben került a figyelem középpontjába, Adam Scott körül pedig idén alakult át a világ.

 

Biztosan sokan emlékszünk arra, amikor a 2012-es British Openen az ausztrálok kiválósága egy hajszálnyira maradt csak le élete nagy eseményéről. Adam Scott előtt ott volt a lehetőség, hogy begyűjtse élete első major címét, ám az utolsó pillanatban összeomlott. Rory McIlroy pedig csaknem ugyanolyan élményeket szerzett a 2011-es Mastersen.

Idén már más volt a helyzet. Az ausztrál golfozó okosan játszott a szezon első major megmérettetésén, és ha nehézkesen is, de megszerezte a hőn áhított győzelmet, és vele együtt egy nem mindennapi ruhadarabot. Scott az első ausztrál játékos egyébként, aki major címet szerzett, és ezt már senki nem veheti el tőle.

Van azonban még valaki a mostani érában, aki hasonló sikereket halmozott fel, és ki tudja, hol van még a vége? Rory McIlroy 2011-ben szerezte meg első major titulusát, majd jó néhány olyan címet gyűjtött be, amivel beütötte magát a legjobbak közé. Az idei év ugyan nem egészen úgy sikerült, ahogyan az északír szerette volna, ám majorok tekintetében még mindig ő vezet ausztrál kollégájával szemben, az európainak ugyanis már kettő van.

A szakértők és golfos újságírók némi személyre szabott rivalizálást is vizionáltak már, de nekünk az a legfontosabb, hogy izgalmas összecsapásokat lássunk, és minél többet tudjunk meg a golfos lélekről. Ezen a héten mindkét játékossal találkozhatunk majd Ausztráliában, az Openen.

„Azzal, hogy ebben az évben sikerült megnyernie a Masterst, az egyfajta jutalom volt a 2012-es elvesztett Open Championship miatt. És azt hiszem, mindenki örült a győzelmének.” - mondta Rory kollégájával kapcsolatban. „Minden kétséget kizáróan, a 2012-es események igazi tanulóleckék volt Scott számára, és ezek az élmények csak erősebbé tették őt, amik kihatnak az egész karrierjére is. Szóval, sok szempontból hasonlatos dolgokat élt át, mint én a 2011-es Mastersen. Én sokszor gondolok vissza ezekre az élményekre, mint pozitív erőforrásokra.” - folytatta az északír.

Persze, kettejük vetélkedése semmit sem érne egy bizonyos Tiger Woods nélkül, nem beszélve a feltörekvő fiatalokról (Matteo Manassero és a többiek). Annyi már biztos, hogy ezen a héten sem fogunk unatkozni, de a jövő évi szezon talán még több izgalmat tartogat majd számunkra.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés