Nem zörög a haraszt…

  Megjött a hír, megjelent a Hungarian Golf 2013-mas Kincses Kalendáriuma! El kell mondjuk, nagyon büszkék vagyunk idei kiadványunkra, a mostani tartalom minden eddigi könyvünket felülmúlja.

 Megjött a hír, megjelent a Hungarian Golf 2013-mas Kincses Kalendáriuma! El kell mondjuk, nagyon büszkék vagyunk idei kiadványunkra, a mostani tartalom minden eddigi könyvünket felülmúlja.

Ilyenkor általában a klubok vásárolnak először a kiadványból, hiszen szívesen mutatják meg magukról szóló oldalaikat a szponzoroknak, és klubtagjaikhoz is első kézből akarják eljuttatni a kiadványt. Múlt hét pénteken például Pál Levente, a balatongyöröki klub igazgatója jött be szerkesztőségünkbe, hogy elvigye a klubjának szánt könyveket, de ha már itt volt egy interjúra is felkértük.

Pál Levente klubjával kapcsolatban mostanában egyre több olyan kósza hír terjeng, mi szerint a balatongyöröki pályának új tulajdonosa lett, a pálya eladásra került. A kérdés adott volt, ki az új tulajdonos? Az igazgató úr elmondta, nagyon örül a pletykáknak, ugyanis a megfelelő áron minden eladó, és szívesen várják a jelentkezőket, akik tulajdonosok akarnak lenni, de ennek ellenére a pálya nem került eladásra! Persze jól tudjuk, nem zörög a haraszt, ha nem fújják, magyarul minden híresztelésnek van alapja. Való igaz, a klub tényleg folytat tárgyalásokat néhány befektetővel, de még semmi sem dőlt el, és a fő hír egyelőre marad a pálya fejlesztése, fejlesztése, fejlesztése. Jó évet zárt ugyanis a klub, és szerencsére a jövőbe is bíztatóan tekinthetnek.

Nem akarjuk más pályákhoz hasonlítani Balatongyörök idei szezonját, de kétségtelen, hogy Pál Levente kiemelkedően pozitív hangvétellel nyilatkozott idei évükről.

Az igazgató szerint a balatongyöröki 9 szakasz jelenléte mostanra ért el igazán a magyar golfozók tudatáig, legalábbis ezt mutatja a tény, hogy idén a külföldiek mellett rengeteg visszajáró magyarral bővült a vendégkörük. Ehhez persze hozzájárulhattak a klubház körüli fejlesztések is, mint a kinti bárpult, vagy a grillterasz, de a lényeg, hogy az emberek most már tudják, a Golfclub Imperial kiszolgálásáért megéri autóba ülni.

Természetesen nekünk is rengeteget kellett cikkeznünk a pályáról, hiszen jó néhány izgalmas esemény történt náluk az év során. Az idei évvel például ők lettek az első 9 szakaszos pálya, amely Junior Tour fordulót rendezhetett, emellett pedig szinte mindegyik versenyük teltházas volt. Nem csoda, hogy Pál Levente elégedettséggel nyugtázza az idei mérleget, hiszen gyakorlatilag Balatongyöröknek köszönhetjük, hogy jövőre már a 9 lyukas pályák is rendezhetnek ranglista versenyt, illetve Junior Tour állomásokat. Utóbbi versenysorozattal kapcsolatban például kijelenthetjük, Balatongyörök bizonyította be, hogy lehetséges 9 lyukon versenyt tartani (más típusú versenyeket persze már korábban is tartottak a 9 lyukas pályák).

„Ahhoz, hogy idén ilyen sikeres évet zárjuk, kellett mindenki, aki a klubnál dolgozik. Szeretném megragadni itt az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a klub dolgozóinak, akik mind egy célért küzdöttek idén és korábban is. A pálya sikere mindannyiunk sikere. Egy golfpálya önmagában csak egy nagyon szép zöldterület, az emberek definiálják karakterét, ők teszik olyanná, amilyen” – mondta Pál Levente.

Aminek a legnagyobb hírverése volt idén a pályával kapcsolatban, az egyértelműen az újabb 9 szakasz felépítésének a bejelentése volt. Írtunk már erről korábban is, írtunk erről a Kincses Kalendáriumunkban is, de persze nem sok részlet látott egyelőre napvilágot. Pál Levente ezúttal így nyilatkozott:

„Ezzel a plusz kilenc szakasszal nemzetközi versenypályává lépünk elő, és mindent meg is teszünk, hogy méltók legyünk a címhez, hiszen továbbra is a legjobb minőségre törekszünk. A második kilenc hihetetlenül izgalmas lesz, lesz olyan rész, amely teljesen leér a Balaton partjáig, lesznek szintkülönbségek, és összességében is nagyobb kihívást fog jelenteni, mint a meglévő szakaszok. Emellett ráadásul beterveztünk egy signature szakaszt, amiről egyelőre nem akarok sokat mondani, de ahogy az a megnevezésből is látszik, olyan lyuk lesz ez, amit mindenki meg fog jegyezni, aki egyszer is nálunk jár.”

Nem ez lesz azonban csupán újdonság a jövőben. A klub a régi 9 szakaszt is felfrissíti, ugyanis jövőre 100 fát telepítenek a meglévő lyukakra. Nem csemetéket, hanem ősfákat, amikkel a cél a régi kilences nehezítése, hogy nagyobb kihívás legyen megjátszani, és persze nem mellesleg a látvány is még impozánsabb lesz tőlük.

Hozzá kell tegyük, Balatongyörök megküzdött azért, hogy eljuthassanak idáig. Manapság napvilágot látott néhány pletyka, mi szerint a pálya eladásra került és az új tulajdonos finanszírozza az építkezést, de ezt határozottan cáfolnunk kell, csupán szimpla fejlesztésekről van szó. Ahogy Pál Levente is elmondta, ez egy folyamat eredménye, hogy idáig eljutottak. Először szövetségi tagok lettek, aztán felépítették a juniorprogramjukat, és most jutottak el arra a pontra, amikor azt látták, érdemes belevágni a további tervek kivitelezésébe. A második 9 szakasz felépítése ráadásul már azóta szerepel a megvalósítandó dolgok listáján, mióta Pál Levente munkába állt Balatongyörökön. Amelyik tervet viszont a jelenlegi helyzet szülte, az ez:

A munkálatok kezdetével kialakult a nézet, mi szerint a Royal Balaton Golf & Yacht Club, az épülő zalacsányi pálya, a hihetetlen minőségű zirci pálya és a Golfclub Imperial közösen létrehozhatják az ország első golfos desztinációját, amely külföldiek számára is vonzó lehet. Ráadásul ez nem csak álom, hiszen Balatonudvari már évek óta magas minőséget képvisel, Balatongyörök idén valósággal berobbant a köztudatba, és hamarosan ők is 18 szakaszosak lesznek, valamint a zalacsányi projekt is a tervek szerint halad.

A fentiek alapján tehát elmondhatjuk, nagy lépést tett előre a magyar golf Balatongyöröknek köszönhetően. A pálya jövő év végére várhatóan kész is lesz, így a desztináció akár már két év múlva megvalósulhat.

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés