A Vaslady

  Az LPGA sorozat is elérkezett a végéhez, a szezonzáró megmérettetésen pedig egy olyan bajnokot avathattunk, akinek ebben az idényben jó néhányszor sikerült már a zsíros bödön közelébe kerülni.

 Az LPGA sorozat is elérkezett a végéhez, a szezonzáró megmérettetésen pedig egy olyan bajnokot avathattunk, akinek ebben az idényben jó néhányszor sikerült már a zsíros bödön közelébe kerülni.

Volt izgalom bőven vasárnap Floridában, ahol is az LPGA sorozat szezonzáró tornáját rendezték, és ahol egyébként a nagy nevek rendre ütőt ragadtak. A végső győzelmet mégsem egy, az utóbbi kategóriába sorolható játékos szerezte meg, hanem Shanshan Feng, aki karrierje harmadik elsőségét gyűjtötte be, a másodikat a 2013-as évben.

Az idei CME Group Titleholders elnevezésű tornán a későbbi győztes egy bogey mentes, 66-os kört produkált vasárnap, így egyetlen ütéssel megelőzte az amerikai Gerina Pillert, aki a harmadik napon a tabella éléről figyelhette az eseményeket. Feng egyébként a sorozat legértékesebb csekkét vihette haza, a győztesnek ugyanis 700,000 dollár ütötte a markát.

Érdekesség, hogy Feng az idei két győzelmét a legutolsó négy versenyén szerezte, és összességében egy nagyon szép szezont produkált. Nézzük csak az elmúlt négy verseny statisztikáit! Nyerni tudott a Reignwood LPGA Classicon, második lett a Sime Darby elnevezésű tornán Malajziában, nyolcadik lett a Mizuno Classicon, most pedig érkezett egy újabb elsőség.

„Úgy gondolom, hogy igazi varázslat volt, amikor Kínában nyerni tudtam, mivel volt némi szerencsém a 18-as szakasznál, főleg a második ütésnél. Eagle-t ütöttem, amihez azért kellett némi szerencse is. Azt hiszem, hogy ez a győzelem adott nekem egyfajta lökést, és ennek köszönhetően szereztem vissza az önbizalmamat is. Jól teljesítettem Malajziában is, és kicsit szomorú lettem, amikor felfogtam, hogy már csak két torna van hátra a szezonból. Örültem volna, ha még legalább 10 alkalommal ütőt tudok ragadni.” – mondta Feng.

Feng kétütéses hátrányból vághatott neki a zárónapnak, ám már a kör elején egyértelművé tette, hogy komolyak a szándékai. A kínai golfozó ugyanis az első 6 szakaszon 6 birdie-t süllyesztett el. „Annak ellenére, hogy nem volt konkrét célom a győzelem, elég erősen kezdtem a zárónapot. Az első szakaszok után éreztem magamon a nyomást, és ez kezdett bogarat ültetni a fülembe. Ahogyan láthatod, nem ütöttem túl sok puttot. Annak ellenére, hogy a vasjátékom nagyon eredményes és jó volt, szerintem a kevés putt miatt tudtam győzni.” – tette hozzá a bajnok.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés