A golf a szállodában folytatódik

Az elmúlt hetekben nem kevés interjút készítettünk játékosokkal, akiket szezonjuk értékelésére kértünk. Nem feledkeznünk meg azonban senkiről, és sort kerítünk a klubvezetők véleményének közlésére is. Legutóbb például Szövérfi Jánossal, a büki pálya elnökével beszélgettünk az idei golfszezonról.

Az elmúlt hetekben nem kevés interjút készítettünk játékosokkal, akiket szezonjuk értékelésére kértünk. Nem feledkeznünk meg azonban senkiről, és sort kerítünk a klubvezetők véleményének közlésére is. Legutóbb például Szövérfi Jánossal, a büki pálya elnökével beszélgettünk az idei golfszezonról.

Szövérfi 2011 áprilisa óta tölti be az elnöki pozíciót Bükfürdőn. Első vele készített interjúnk során lelkesen mesélt terveiről, de múlt év végén elmondta, egyelőre nem sikerült minden tervét megvalósítania. Ezen interjúnk óta azonban eltelt egy kis idő, és bár év közben sokat beszéltünk az elnök úrral, most érkezett el az idő arra, hogy megkérdezzük, hogy áll a helyzet egy évvel később a Greenfield Golf pályáján.

A magyar golfklubok élete a gazdasági válság óta nehezebb lett, mint előtte, ez nem vitás. A klubok fenntartásához elengedhetetlen a támogatókkal, szponzorokkal kötött együttműködés, akik anyagilag is hozzá tudnak járulni egy golfpálya életéhez. Ezért is fontos, hogy idén a Greenfield Golf Clubnak sikerült hosszú távú konszenzust kötnie a Maserati Wallis céggel, továbbá EU-s pályázaton is anyagi támogatáshoz jutottak, amit az utánpótlás nevelésre fordítottak.

„Elsődleges feladatként a fiatalok toborzását tűztük ki célul. A környező iskolákban a testnevelő tanárokkal közösen összefogva, testnevelő óra keretében ismertetjük meg a gyerekekkel a golfot, továbbá nyíltnapokkal próbáljuk népszerűsíteni” – mondta Szövérfi.

Véleménye szerint fontos, hogy a szülők példaképként álljanak a gyerekek előtt, és mozgásra, sportolásra ösztönözzék csemetéjüket.

Szövérfinek megválasztásakor céljai között szerepelt régi, illetve új tagok visszacsábítása. A Greenfield golfpálya Európa szívében a magyar-osztrák határ közelében található, ennek okán a klub hirdette magát Ausztriában, aminek eredményeként immáron osztrák nemzetiségű tagokkal is büszkélkedhet, sőt ezek a klubtagok 1/3-át teszik ki. Elmondta, az elkészült új honlapjuk segítségével a jövőben könnyebben elérhetővé válnak a régi, illetve új klubtagok, ezáltal reményei szerint növekedhet a jövőben a tagok száma.

Évértékelőjében Szövérfi kitért az idén rendezett rendezvényekre is. Büszke például arra, hogy klubja idén hat ranglistaversenynek is otthont adott, amit más magyar pálya nem mondhatott el magáról idén. Továbbá elismerően beszélt versenyzőiről, akik méltón képviselték az egyesületet.

„Idén megrendezett versenyek közül az Univer Business Golf Kupát illetve a nyáron megrendezett Klubcsapat Bajnokságot nevezném meg a legjobb versenyeinknek, legalábbis szerintem ezek sikerültek a legjobban. A hangulat kitűnő volt, ráadásul az időre sem panaszkodhattak a játékosok. A Klubcsapat Bajnokságon ráadásul ’A’ csapatunk első lett, illetve ’B’ csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott fel” – mondta.

A Greenfield golfpálya szezon elteltével sem zárja be kapuit. A golf a téli időszakban a szállodában folytatódik, hiszen Szövérfiék külön gyakorlótermet alakítanak ki a golfozóknak beltéren. A hazai szállodaiparban ez ritkaság, úgyhogy ha már a pályán nem játszhatunk, mert hideg van, azért indokunk mindig lesz lemenni Bükre, még télen is.

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés