Többet érne a helyezés, ha többen indultak volna

  Ahogy azt már néhány cikkünkben leírtuk az elmúlt hetekben, ilyenkor szezon végére alig marad más dolgunk, mint, hogy évösszegző riportokat készítsünk egy-két játékossal. Ilyenkor általában megnézzük az év végi ranglistát, és sorra vesszük az ott előkelő helyezést elért játékosokat, akik aztán elmondják, hogy miért volt jó és miért volt rossz az idei évük.

 Ahogy azt már néhány cikkünkben leírtuk az elmúlt hetekben, ilyenkor szezon végére alig marad más dolgunk, mint, hogy évösszegző riportokat készítsünk egy-két játékossal. Ilyenkor általában megnézzük az év végi ranglistát, és sorra vesszük az ott előkelő helyezést elért játékosokat, akik aztán elmondják, hogy miért volt jó és miért volt rossz az idei évük.

Az év végi női ranglistát sajnos nem tudtuk sokáig böngészni, hiszen nem valami hosszú, összesen kilenc játékos szerepel rajta. Mindenesetre azért meg akartuk kérdezni az érintetteket szezonjukról, így egyből telefonunkhoz is kaptunk. Elsőként Nagy Nóra Linda számát tárcsáztuk, aki a tavalyi szezonban a rendkívül hangzatos „év golfozónője” címet is elnyerte, majd idén a második helyet szerezte meg a ranglistán.

Nóra szerényen nyilatkozott, és ahelyett, hogy szezonját értékelte volna, inkább a golfos lányok hiányára hívta fel a figyelmünket. Végül erről beszélgettünk.

„Szép ez a második hely, de mindenki tudja, hogy én mennyit szoktam golfozni. Évente jó, ha eggyel lejjebb tudom vinni a hendikepemet, hiszen számomra nem ez a cél. A ranglistán elért helyezésemet annak köszönhetem, hogy alig van pár golfos lány, aki rendszeresen járna versenyekre, így én is könnyedén az élmezőnybe kerülhettem” – mondta Nóra.

„Amikor tavaly én lettem az év golfozónője és az emberek jöttek gratulálni, már akkor is mondtam, sőt még Facebook-ra is kiírtam, hogy köszönöm a dicsérő szavakat, de ez a cím akkor jelentene sokat, ha még lenne legalább 20 olyan golfos csaj, mint én, és közülük lehetnék a legjobb. Konkurencia hiányában nem tartom szóra érdemesnek a második helyezésemet” – folytatta.

A golfozóhölgy ennek ellenére elárulta, jól telt számára az idei szezon is, hiszen mindig örül, ha golfozhat, és rengeteg élményt szerzett ebben az évben a golfpályákon. Számára azonban sokat jelentene, ha ezeket az élményeket még több nőtársával megoszthatná.

Mondanunk sem kell, Nóra imádja a golfot, és az ezzel egybekötött társasági rendezvényeket is, éppen ezért lelkesen képviseli nézetét, mi szerint több nőre, és több aktívan versenyző nőre van szüksége a magyar golfnak.

„Ez egy fantasztikus játék, amit minden ismerősömnek csak ajánlani szoktam, de külön örülök, hogyha egy új lányt látok golfozni. Szerintem mindenkinek jót tenne, ha több hölgy golfozna, hiszen nekik ez egy ideális kikapcsolódás, és szerintem a fiúk is örülnének, ha versenyeken több női játékossal játszhatnának együtt” – mondta Nóra, akinek véleményével mi is egyet értünk. Meg kell nézni, hogy a mostani golfélet aktív női szereplői, mint például Turkovics Ilona, vagy akár a most nyilatkozó Nagy Nóra Linda is mennyire színes egyéniségek ezen a szűk rétegen belül. Akárhány golfjátékossal beszélünk, pozitívan nyilatkoznak róluk, szeretnek velük játszani, így egyértelmű, hogy van helye a lányoknak a golfon belül. Véget értek már azon idők, hogy a golfklubokba, country clubokba csak férfiak járhattak! Bár a nemzetközi golfsport is még inkább férfidominanciát mutat, fontos, hogy a nők is megmutassák magukat ebben a sportban.

A profi világban talán külön versenyeket rendeznek a két nemnek, de sok helyen, így nálunk is még helye van a „koedukált” rendezvényeknek. Ez adja a golf igazi társasági mivoltát, és Nóra is emellett „kampányol”.

„Nem tudom már eleget fényezni ezt a sportot, aki kipróbálja az úgy is a rabjává válik. Mindent elmond erről édesanyám példája, akinek megmutattam a golfot, és azóta rendszeresen jár pályára, még edzőnél is volt oktatáson. Erre bíztatok mindenkit, és remélem, hogy hamarosan egyre többen látják majd meg a golf hihetetlen hangulatát. Ez a sport tényleg olyan társasági élményt ad, amit más nem, és ez a nőket is megilleti” – mondta.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés