Újabb 9 lyukat építenek Balatongyörökön

November 9-én ünnepi versenyre jöttek össze a hazai golfélet mindenre elszánt, jeles képviselői Balatongyörökön. Ez nem csak egy egyszerű verseny volt, a Golfclub Imperial ezzel a rendezvénnyel ünnepelte a 18 lyukra bővítés megkezdését. A szokásos év végi Forralt Bor Kupa ezzel igazán jeles eseménnyé lépett elő.

November 9-én ünnepi versenyre jöttek össze a hazai golfélet mindenre elszánt, jeles képviselői Balatongyörökön. Ez nem csak egy egyszerű verseny volt, a Golfclub Imperial ezzel a rendezvénnyel ünnepelte a 18 lyukra bővítés megkezdését. A szokásos év végi Forralt Bor Kupa ezzel igazán jeles eseménnyé lépett elő.

Utóbbi állításunkat igazolja, hogy a rendezvényen jelen volt Kovács Ferenc, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottság alelnöke, Mátrai Zsuzsanna, a Külügyminisztérium I. Európai Főosztály helyettes vezetője, és Bíró Róbert, Balatongyörök polgármestere is.

Ezen személyek közül többen fel is szólaltak a versenyt megelőző sajtótájékoztatón. Kovács Ferenc például támogatásáról biztosította a magyar golfsportot, míg Bíró Róbert hasonló adalékkal üdvözölte a térség turisztikai elképzeléseibe is tökéletesen beleillő projektet. Az eseményen természetesen Dr. Pál Levente, a klub igazgatója is beszédet mondott, amiben megköszönte a támogatásokat.

Ezek után az összegyűlt játékosok shotgun startos páros versenyen bizonyíthatták tudásukat, ahol természetesen díjazták a „nearest to the pin” és a „longest drive” játékokban első helyet elért versenyzőket is. A novemberi időjárás reggel még napsütéssel fogadta a játékosakat a pályán, majd később zord, kegyetlen mivoltát mutatta. Ez az idő szinte hibernálta a résztvevőket, akik viszont kitartásból, és a pálya szeretetéből csak azért is végigjátszották a napot. A forralt bor és a pálinka ráadásul megtette jótékony hatását, így a versenyzők ha nem is kiváló eredményekkel, de jó kedvvel zárták a játékot. A páros verseny első helyét Rózsa Csilla és Wilhelm István szerezte meg, ők azonban egy nemes gesztusként lemondtak a díjról, így a második helyezettek léptek elő elsőknek.

 

A nap jó hangulatban, dinamikusan telt, és az eseményt hajnal háromig tartó bulival zárták le. A 18 lyukú pályát a tervek szerint 1 év múlva adják át a honi golftársadalomnak. Csak győzzük kivárni! Nem kérdéses ugyanis, hogy ahogyan a hasonló pályaépítési projekteket, a györöki törekvéseket is nagy figyelemmel kiséri a magyar golfos társadalom.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés