Keep calm and hole in one

  Az Academy Golfclubban hétvégén megtartották, a tradicionálisnak számító Szt. Márton napi évadzáró versenyt, ahol a hangsúly inkább a szórakozáson, mint sem a golftudáson volt. Az idei záróesemény, hasonlóan a tavalyi rendezvényhez, jópofa feladatok, izgalmas golfos kihívások elé állította a résztvevőket. Egybe biztosak lehettek a kilátogatók: nem a megszokott módon kell teljesíteni a 9 lyukú pályát. Az évzáró alkalmából a GolFIESTA Sportegyesület elnökét Csikós Gábort is kérdeztük.

 Az Academy Golf Clubban hétvégén megtartották a GolFIESTA Sportegyesület évadzáró versenyét, ahol a hangsúly inkább a szórakozáson, mint sem a golftudáson volt. Az idei záróesemény, hasonlóan a tavalyi rendezvényhez, jópofa feladatok, izgalmas golfos kihívások elé állította a résztvevőket. Egybe biztosak lehettek a látogatók: nem a megszokott módon kell teljesíteni a 9 lyukú pályát. Az évzáró alkalmából a GolFIESTA Sportegyesület elnökét Csikós Gábort kérdeztük.

A november 9-én megtartott Hegyen-völgyön záróversenyen érezhettük a GolFIESTA egyesület szellemét. Olyan aurát, ahol a barátság, család és a golf iránti szeretet találkozott. A résztvevők felhőtlen kikapcsolódását és jó hangulatát a gulyás, a szívmelengető pálinka és a forralt bor garantálta. Ehhez hozzájárultak a nem mindennapi ügyességi feladatok kihívása, amik szakaszonként vártak a versenyzőkre: hibrid ütés, egykezes shot. A golfpálya különböző szintkülönbségei is nehezítették a versenyzők dolgát az egyes etapokon, amit a 9. szakasz feladata tett teljessé.

„Az utolsó szakaszon a kislányom úszómedencéjébe kellett beletalálni, ami sokak számára nehézséget okozott” - jegyezte meg nevetve Csikós Gábor.

Az időjárás délelőtt kegyes, délután viszont borúsabb, zordabb arcát mutatta. A borús időre a családias társaság, az üresen korgó hasra, a töménytelen mennyiségű palacsinta volt a gyógyír. A „vicces” futamon három kategóriában hirdettek győztest. Junioroknál Várnai Zsombor, a férfiaknál Tauto Attila, a női kategóriában pedig Dr. Jaczkovics Krisztina bizonyult a legjobbnak.

A díj ezen a különleges versenyen egy Hole in one-os pólóban öltött testet, amit a több mint 70 like-t kapó nyertes szöveg díszített: „KEEP CALM AND HOLE IN ONE.”

Megkértük Csikós Gábort, a GolFIESTA Sportegyesület elnökét értékelje az idei évet.

„Várakozáson felüli sikerekkel teli szezonon vagyunk túl. Büszke vagyok arra, hogy a GolFIESTA láthatóan megmozgatta a golftársadalmat. Működésünk óta az egyesület 63-65 tagot számlál. Úgy gondolom, ez a szám önmagáért beszél. Szeretném azt, ha ez a mennyiség a jövőben 100-ra emelkedne. Célom a továbbiakban is a golfnépszerűsítésének folytatása. Számomra a golf egy életstílus, ami kikapcsolódást, egészségmegőrzést és szenvedélyt jelent.”

A golfozásnak itt novemberben sincs vége! A téli időszakban a GolFIESTA SE tagjai és alapítóinak jó része közös szervezéssel Tenerifére utaznak golfozni februári illetve márciusi hónapban, különböző egy, vagy két hetes turnusokban, ahol gyönyörű zöld pályák és hét ágra sütő nap várja őket.

Hősünkre, Csikós Gáborra elmondása szerint pihenés vár családjával, akikre a hosszú szezon és a sok teendő miatt nem volt sok ideje. Búcsúzásunkkor megígérte, hogy a decemberi feltöltődése után újult erővel és még nagyobb elszántsággal fogja belevetni magát az új golfszezonba. Jó pihenést kívánunk!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés