Mielőtt a huhogók huhognának

Az alábbiakban a balatonudvari Royal Balaton Golf & Yacht Club november 8-án kiküldésre került hírlevelét tesszük közzé.

Az alábbiakban a balatonudvari Royal Balaton Golf & Yacht Club november 8-án kiküldésre került hírlevelét tesszük közzé.

Tisztelt Klubtagok!

Tisztelt golfozó Sporttársak!

A Royal Balaton Golf & Yacht Zrt. életében az utóbbi hónapok eseményei jelentős lépésekre kényszerítették a társaság tulajdonosait és vezérigazgatóját. A találgatások és felesleges szóbeszéd elkerülése de mindenekelőtt a Klubtagok korrekt tájékoztatása érdekében feltétlen szükségesnek tartom az alábbiak közreadását:

A társaság eddigi működését a tulajdonosok tőkeemelése, tagi hitelek nyújtása biztosította, mert a mindenki által ismert gazdasági krízis a magyar és nemzetközi golfsportot, a pályák gazdálkodását is jelentősen érintette.  Tették ezt annak tudatában, hogy a golfpálya befektetések csak hosszú távon térülnek meg és bizakodtak abban, hogy a magyar gazdaság is újra növekedésnek indul, ezzel együtt a golfozók száma is gyarapszik majd és nyereségessé tehető a működés.

Ilyen előzmények után a balatonudvari Önkormányzat telekadó rendeletet hozott már a 2013-as évre is, amely évi 15 millió HUF további, előre nem tervezett többlet terhet jelentene a társaságnak. Ez a telekadó csak a  pálya Balatonudvariban nyilvántartott területére vonatkozik. Nem kizárható, hogy az örvényesi Önkormányzat is hasonló lépésre szánná el magát a jövőben, amely már összességében 40 millió HUF évente fizetendő adóterhet jelentene.

Tekintettel arra, hogy ezek az összegek sem a mai körülmények között, sem a jövőben nem gazdálkodhatók ki a normál működésből, ugyanakkor adó módjára behajthatóak, ezért azok évenkénti kifizetésére a társaság nem rendelkezik fedezettel. Miután tárgyalásaink mindezidáig az Önkormányzattal nem hoztak kellő eredményt, ezért a társaság közgyűlése elhatározta, hogy csődvédelmet kér a fenyegető fizetésképtelenség esetleges beállása miatt. Ez törvényi kötelezettsége a vezérigazgatónak és a tulajdonosoknak is.

A csődvédelem ideje alatt mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a társaság működését fenntartsuk, egyúttal egyezségre jussunk úgy az Önkormányzatokkal, mint a csődeljárásban érintett hitelezőkkel. Reméljük, hogy tárgyalásaink sikerrel járnak és a 2014-es golfidényt zavartalanul folytathatjuk.

A továbbiakról is folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket és egyben kérjük minden klubtagunkat, hogy a lehetőségeihez mérten támogasson bennünket erőfeszítéseinkben.

Balatonudvari, 2013. november 4.

Tisztelettel,

Sarlós Tibor

Vezérigazgató

Royal Balaton Golf & Yacht Zrt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés