A kettétört driver

  Bizony az élet nem mindig habos torta. Eddig a legtöbb játékos, akivel beszéltünk többnyire pozitívan nyilatkozott idei évéről, de törvényszerű volt, hogy előbb utóbb ráakadjunk valakire, akinek ez nem így lesz.

 Bizony az élet nem mindig habos torta. Eddig a legtöbb játékos, akivel beszéltünk többnyire pozitívan nyilatkozott idei évéről, de törvényszerű volt, hogy előbb utóbb ráakadjunk valakire, akinek ez nem így lesz.

Mikor Zombori Dánielt megkérdeztük, hogy mennyire volt elégedett idei évével, egyenesen megmondta, semennyire! Ahogy mondta, sokkal jobban kellett volna játszania, többet várt magától, és nem is tudta elérni a kitűzött célját.

„Magasról indult a hendikepem, és a szezon elején egy-két hónapig stagnált is. Az év közepére belejöttem, és elkezdtem javítani az eredményeimen, de év végére megint rontottam, így nem sikerült elérnem a kitűzött célt, ami az 5 egésszel kezdődő hendikep lett volna” – mondta Dani, aki végül 7 körülre tudta levinni hcp-jét.

No nem mintha nem csúszott volna be néhány jobb eredmény Daninak, de igazán kiemelkedőt nem tudott alkotni. A szezon közepén kisebb versenyeken több dobogós helyezést is szerzett magának, de a több napos versenyeken nem tudott tényező lenni, és ezenkívül csak csapatversenyeken, texas formában aratott győzelmeket.

Persze mondhatjuk, hogy a golf a társaságról szól, és a játék élvezetéről, de Dani azért örült volna, ha score-jai is jobban alakulnak. Ettől függetlenül több versenyen is jól érezte magát, például a Magyar Kupán, ahol szerinte indokolatlanul jó volt a hangulat ahhoz képest, hogy milyen eredmények születtek. Legjobb versenye azonban kétségkívül a Pannonián rendezett Swiss Golf Nap volt, ahol édesapjával, Zombori Zoltánnal, valamint Hahn Rolanddal, és Szócska Miklóssal egy csapatban könnyed győzelmet arattak a mezőny többi része felett.

Hogy mi lehetett a gond egyébként játékával, arra is határozott válasza van a golfozónak. Egyértelműen érzi, hogy fejben véti a hibákat, hiszen technikája összeszedett. Egyedül swing-je romlott év végére, de ezt saját hibájának vallja, hiszen edzőjével, Damian MacPhersonnal jól összerakták játékát, de amikor egyedül gyakorolt a range-en, mozgása megváltozott.

„Az edzőm természetesen nem tud mindig velem lenni, és amikor az ember azt hiszi, megy neki egy mozdulatsor, akkor hajlamos könnyelműen venni, és rontani a precizitáson. Nincs olyan edzőpartnerem, aki annyira ismerné a swing-emet, hogy felhívja a figyelmemet a hibáimra, nekem kell jobban figyelnem” – mondta.

Emellett ráadásul év közben volt egy olyan incidense is, hogy gyakorlás közben eltört a drivere, így három hétig egy tőle idegen ütővel kellett játszania, ami szintén visszavetette teljesítményét, hiszen hozzá volt szokva saját, a játékához bemért driveréhez.

Hogy tényleges (mentális) hibáit is kijavítsa, Zombori Dani már sportpszichológushoz jár.

„Egyértelmű, hogy itt hibáztam sokat az idén, és kell valaki, aki felkészít fejben is a nagy versenyekre. Eddig mindig a negatív dolgokra koncentráltam, arra, ami nem sikerült, és ez ebben a sportban megengedhetetlen. Muszáj összeszednem magamat fejben is, hiszen mostantól még a sulira is figyelnem kell. A télen azonban mindent megteszek, hogy az iskola mellett a felkészülésemet is rendesen végezzem, és jövő év végén már elégedett lehessek az eredményeimmel” – mondta.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés