A globális játékos

 Justin Rose nagyon büszke arra, hogy bejárhatta az egész világot, és szinte mindenhonnan hozott már haza valamiféle elismerést. Kínát még nem sikerült bevennie, ám ezen a héten esély nyílik erre is.

Justin Rose nagyon büszke arra, hogy bejárhatta az egész világot, és szinte mindenhonnan hozott már haza valamiféle elismerést. Kínát még nem sikerült bevennie, ám ezen a héten esély nyílik erre is.

Justin Rose is természetesen ott lesz ezen a héten Kínában, hogy egy erős szezonzárást produkáljon. Az idei évben már begyűjtött egy major címet, hiszen a US Openen neki sikerült felérni a csúcsra. A játékos azonban ezzel a titulussal nem elégszik meg, és megpróbál még némi elismerést hozzácsapni az eddigi eredményeihez.

Shanghai egy állomás lehet, ahol a brit golfozó kozmetikázhatja a statisztikáit, és egy valóban erős évadzárást érhet el. Rose nem mellesleg jelenleg 3. a Race to Dubai ranglistán, és mivel van még hátra néhány megmérettetés, a játékosnak nagy esélye van arra, hogy az év végén ő legyen a European Tour abszolút győztese. Persze, addig még azért sok van hátra.

A 33 éves golfozó 2007-ben már birtokolta ezt a címet, és idén ugyancsak előfordulhat, hogy duplázni tud. Az e heti torna tavalyi sorozatában Rose a 7. helyet érte el, de készen áll arra, hogy idén több helyet javítva vonulhasson majd le a Shenshan pályájáról.

„A nagy tervekbe illenek bele az ilyen nívós tornákon való részt vételek, és nagyon szeretnék egy erős finist erre a szezonra. Az elkövetkezendő hetekben kemény megmérettetések várnak majd rám, de jól érzem magam, bár kipihentnek talán nem mondanám magam, de nagyon motivált vagyok.” – mondta Rose.

A brit aztán kicsit a jövőről is beszélt. „Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy van esélyem megnyerni a Race to Dubai sorozatot. Az én időmben ilyen nem volt, de volt Order of Merit, de azzal, hogy esetlegesen az én nevem is felkerülhet a trófeára, nagyon megtisztelő kihívás elé állít.”

A sportoló az interjú során említést tett egyik kollégájáról is, aki éppen egy nem kicsi történelmi tettet kíván végrehajtani. „Henrik (Stenson) ebben az évben történelmet írhat, hiszen esélye van megnyerni a FedExCup-ot és a Race to Dubai-t is. Tudom, hogy a kereseti lista élén végzett már egyidejűleg Luke Donald és Rory McIlroy is, de most két trófeáról beszélünk. Egy nagyon jó barátomról van szó, és nagyon örülnék, ha sikerülne neki elérni ezeket a célokat, de természetesen én azon leszek, hogy megnehezítsem a dolgát a pályán.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés