Még mindig Tiger nélkül

 Nem is olyan régen látogatott el Tiger Woods a keleti országba azért, hogy fiatal kollégája oldalán játsszon egyet. Ezen a héten egy hivatalos PGA verseny várt volna rá, de a mezőny nélküle startol majd.

Nem is olyan régen látogatott el Tiger Woods a keleti országba azért, hogy fiatal kollégája oldalán játsszon egyet. Ezen a héten egy hivatalos PGA verseny várt volna rá, de a mezőny nélküle startol majd.

Tiger Woods ugyan néhány nappal ezelőtt ellátogatott Kínába, de nagyon úgy tűnik, hogy ez csak egy egyszeri alkalom volt. A világelső ugyanis ezen a héten nem vesz majd részt a WGC-HSBC Champions tornán, amely információ egyébként nem újdonság. Az amerikai ugyanis 2010 óta – a botrány kirobbanása óta – nem sűrűn látogatott el a tornára, a kínai drukkerek nagy bánatára.

Nem érheti szó a ház elejét, mivel, ha megnézzük a statisztikákat, akkor azt mondhatjuk, hogy Tiger kétségkívül hatalmas támogatója a World Golf Championship megmérettetéseknek. Egészen a kezdetek óta pártolja a sorozatot, vagyis 1999 óta népszerűsíti – és olykor financiálisan is belead – a versenyt. A 44 megrendezett eseményről csak 3 alkalommal hiányzott.

Tiger tehát ezen a héten nem lesz ott, ám a mezőny így is kifogástalan. Nem lesz ott még egyébként Adam Scott sem, ám major bajnokból nem lesz hiány Kínában, tehát nem kell aggódnunk. Ütőt ragad majd például Rory McIlroy, az idei US Open bajnok Justin Rose, az idei British Open bajnok Phil Mickelson, és Jason Dufner is.

A jelenlegi világelső egyébként legutóbb még némi influenzával küszködött, ám a fáradtsági faktor ugyancsak közrejátszhatott abban, hogy végül nemet mondott az e heti golfra. A játékos úgy érezte, hogy pihennie kell, és ez teljesen érthető, hiszen a jövő héten a Turkish Openen fel kell kötnie majd a gatyáját.

Az e heti torna egyik szponzorának – HSBC – vezetője azt nyilatkozta, hogy nagyon sajnálja, hogy Tiger nem lesz majd ott, és kicsit csalódott is. Giles Morgan elmondta, hogy most már bizony Kínával is kell számolni, mint befolyásos gazdaság és a golf egyik feltörekvő fellegvára. Ezért sem mindegy, hogy az ottani szurkolósereg kiknek drukkolhat majd a pálya szélén.

Morgan azonban annyira mégsem lehet elszontyolodva, hiszen a világ 50 vezető golfozója közül 40 tiszteletét teszi majd a Sheshan International Golf Club pályáján. A címvédő, Ian Poulter is természetesen ott lesz majd, ám a szakértők egyértelmű favorit versenyzője Keegan Bradley, de ott van a kalapban Sergio Garcia, és a fiatal Jordan Spieth is.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés