Világelsőségre fel!

 A múlt héten a hölgy golfozók egy meghatározó része Tajvanban ragadt ütőt, a végső győzelmet pedig az a Suzann Pettersen szerezte meg, akinek karrierje során ez volt a 14. elsősége.

A múlt héten a hölgy golfozók egy meghatározó része Tajvanban ragadt ütőt, a végső győzelmet pedig az a Suzann Pettersen szerezte meg, akinek karrierje során ez volt a 14. elsősége.

Suzann Pettersen egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megkaparintsa a világelsőségi címet. A norvég golfozó ugyanis győztesen távozott – megvédve ezzel a tavaly megszerzett címét – Tajvanból, ahol is a zárónapon hatalmasat küzdött kollégájával, Azahara Munozzal.

A spanyol játékos hátrányból indult, ám az első 9-en rendesen megszórta magát, Pettersen pedig kezdhetett aggódni, bár nem kellett pánikba esnie, hiszen ő sem játszott rosszul a Sunrise LPGA Taiwan Championship elnevezésű torna negyedik játéknapján.

A kör első részében tehát volt izgalom bőven, hiszen Munoz egyre közelített tapasztalat kollégája felé, ám a norvégot sem kellett félteni, hiszen a legfontosabb momentumokban kapta elő profizmusát. A címvédő végül egy 69-es körrel zárt, míg spanyol ellenfele egy 70-es score kártyát adott le. Pettersen így végeredményben 5 ütéssel nyert.

„Nagyon jó érzés volt visszatérni ide, megvédeni a címemet, és külön örülök, hogy ilyen jól teljesítettem. Tény, hogy kemény volt kint a pályán. A csütörtökön eldördült legelső ütés óta a körülmények elég nagy kihívások elé állítottak minket. Ma, Azahara pedig még inkább megnehezítette a dolgomat. Az első 9-en ugyanis remekül játszott, és azt hiszem ezt meg kell köszönnöm neki, mivel azzal, hogy nyomást helyezett rám, folyamatosan agresszívnak és pontosnak kellett maradnom, és üldöznöm kellett a birdie-ket.” – mondta Pettersen.

A norvég játékosnak egyébként ebben a szezonban ez volt a 4. győzelmet, karrierje során pedig a 14. Jelenleg a világranglista második helyén áll, de nem elképzelhetetlen, sőt, hogy hamarosan reális esély lehet az első hely megszerzése. A hölgy a nap végi interjújában hozzátette, hogy erősnek érzi a játékát, és mentálisan is készen áll arra, hogy átvegye a világelsőséget jelentő pozíciót. Az idei szezonból még 4 torna van hátra, tehát matematikailag kivitelezhető a norvég terve.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés