Későn ébredők

Vasárnap véget ért az idei Presidents Cup, amelynek az utolsó napja ugyan tartogatott számunkra némi izgalmat, de az amerikai válogatottat nem kellett félteni. Tiger Woods feltette az i-re a pontot, majd jöhetett az ünneplés.

Vasárnap véget ért az idei Presidents Cup, amelynek az utolsó napja ugyan tartogatott számunkra némi izgalmat, de az amerikai válogatottat nem kellett félteni. Tiger Woods feltette az i-re a pontot, majd jöhetett az ünneplés.


Érdekes vasárnapnak lehettünk tanúi a Muirfield pályáján tegnap, az amerikai válogatottnak ugyanis összesen 4 győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy elegendő pontot szerezzen a kupa megnyeréséhez. A Presidents Cup idén is a tengerentúli gárda zsebében landolt, és nem is kell mondanunk, hogy az egyik főszereplő a világelső, Tiger Woods volt.


Pedig, nem indult rosszul a versenynap a nemzetközi csapat számára, Ernie Els ugyanis pontot szerzett Steve Stricker ellenében, amely győzelem a többiek számára is jelentett némi motivációt. A motivációval egyébként nem igazán volt probléma Nick Price csapatánál, és a vasárnapi játékukat elnézve, akár fordulhatott is volna a kocka. A golfozók azonban későn ébredtek, így hiába játszottak többen erőn felül, üres kézzel kellett hazatérniük.


 

Hunter Mahan elképesztően jól játszott tegnap, ám ellenfele, az újonc Hideki Matsuyama is beleadott mindent, és megpróbálta hatástalanítani az amerikai remek ütéseit, ám a 16-os szakasznál eldőlt a pont sorsa. Ezt követte egy nagyobb feltámadási kísérlet, ugyanis győzni tudott a nemzetközi oldalról mind Jason Day, mind Graham DeLaet, és az idei Masters bajnok, Adam Scott is. Reálisan felcsillant a remény.


Ez a remény akkor kezdett szertefoszlani, amikor Zach Johnson okos játékával maga mögé utasította a greenen Branden Grace-t, és hiába nyerte meg a saját meccsét Marc Leishman, mégpedig Matt Kuchar ellenében, jött Tiger Woods, akinek annyira fekszik a Presidents Cup, hogy most sem engedhette, hogy nélküle rendezzenek ünnepélyes győzelmi ceremóniát. A világelső párja – kicsit érthetetlen okokból – Richard Sterne volt, aki a 13-as szakaszig partiban volt, ám miután az amerikai a 16-oson beütött egy birdiet, nem tudott újítani, így a mindent eldöntő pont sorsa megpecsételődött.

 

 

A nap legutolsó összecsapásán egy rendkívül izgalmas párharcot láthattunk Phil Mickelson és Angel Cabrera között. A két golfozó szinte végig fej-fej mellett haladt, és lehetetlen volt megtippelni, hogy ki kerül ki a végén győztesként. Aztán előbukkant az argentin vér, és a 17-es és a 18-as szakaszokon birdiet ütött, amivel némileg tudta még kozmetikázni a végeredményt. Az amerikai csapat összességében 18.5-15.5 arányban győzött az idei sorozatban. Ha mindent egybeveszünk, akkor Fred Couples fiai az egész hét folyamán uralták a mezőnyt.


A 10 indulásból az amerikai gárda eddig 8 alkalommal tudta elhódítani a kupát, zsinórban pedig ez volt az 5. (Tiger Woods statisztikái is kiválóak, hiszen ő zsinórban a 3. trófeáját szerezte meg, és a győzelmi arányokat nézve is messze a legjobb.)


A világelső ráadásul rendkívül szimpatikusan nyilatkozott a torna utáni kérdezz-feleleken. Tiger azt mondta, hogy ez a győzelem egyértelműen egy kiváló csapatmunka eredménye volt, amihez kellett az egész héten át tartó akarás, és az egymást való küzdés. A játékos azonban kiemelte, hogy sok múlt a vasárnap előtt felhalmozott előnyön, de azért a single összecsapásokon sem dőlhettek hátra.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés