Válaszra várva!

 Mai hír, hogy a Magyar Golf Szövetség döntése értelmében az előzetesen október 5-re, a Highland pályájára kiírt Országos Ifjúsági Felmérő Verseny elmarad. A hivatalos indoklás szerint a döntés a kellő mennyiségű jelentkező hiányában született.

Mai hír, hogy a Magyar Golf Szövetség döntése értelmében az előzetesen október 5-re, a Highland pályájára kiírt Országos Ifjúsági Felmérő Verseny elmarad. A hivatalos indoklás szerint a döntés a kellő mennyiségű jelentkező hiányában született.

A hírnek persze rengeteg érintettje van, többek közt juniorok, szülők, és edzők. A fiatal golfozók szinte egész évben erre a versenyre készülnek, itt tényleg az egész ország utánpótlása ellen mutathatták volna meg, mit tudnak. Az érintettek érthető módon csalódottak, és nem értik az indoklást.

Így van ezzel Pál Levente is, a Golfclub Imperial igazgatója, aki elsőként nyilatkozott nekünk.

„Most nem, mint klubigazgató beszélek, hanem mint magánember, akit felháborít egy ilyen történet. Egyszerűen nevetségesnek tartom ezt az egészet. A gyerekek egy éve készülnek erre a versenyre, és erre egy nappal előtte bejelentik, hogy mégsem tartják meg. Sok minden van, amivel nem értek egyet, de ez mindennek a teteje. Senkivel nem lehet ilyet csinálni, de pláne nem gyerekekkel. Ők a magyar golf jövője, ők lesznek a következő hazai bajnokok! Persze kicsi a magyar utánpótlás, de nem is lesz több golfozó gyerek, ha a szülők azt látják, hogy maga a sportág szövetsége veszi el a versenyzési lehetőséget tőlük” – mondta Pál Levente.

„Én továbbra is azért fogok dolgozni Balatongyörökön, hogy minél több fiatallal szeretessük meg a játékot, és fejlődjön a juniorprogram, de mit mondjak a szülőknek? Mert nekünk kell velük utólag szembenézni. És volt is már, aki a hír hallatán odajött hozzám és megkérdezte, akkor mi értelme az egésznek? Akkor minek járatják a gyereküket golfozni? Arra kérem a szövetséget, hogy adják meg helyettem a választ! Minek golfozzanak a gyerekek, ha elveszik tőlük az esélyt? Különösen igaz ez a vidéki fiatalokra, ahol nincs a közelben pálya, akiknek nincsen folyamatosan lehetőségük a versenyzésre, és egész évben a felmérőre készülnek, hogy megmutathassák, mit tudnak” – tette hozzá.

Pál Levente a holnap megrendezésre kerülő Imperial versenyen külön kategóriát fog kiírni azoknak a gyerekeknek, akik a felmérőn lett volna a helyük, és szeretettel várja más klubok hasonlóan járt juniorjait, akiknek bérmentes részvételt ígér.

„Megcsinálom nekik a külön kategóriát, és díjakat adok a dobogósoknak, hogy lássák, van miért játszaniuk, van miért gyakorolniuk. Azt gondolom, hogy ez a minimum, miután ez megtörtént velük. Egyszerűen szégyen az egész. Szakmailag és emberileg is elfogadhatatlan az, amit a szövetség megcsinált a gyerekekkel. Vannak helytelen döntések, amiket el lehet fogadni, még ezt is meg lehet csinálni, de nem gyerekekkel, akik reménykedve, lelkesen készültek, és mindent megtettek azért, hogy a felmérőn jól játszhassanak majd.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés