Mindenki szeretne hazavinni valamit

 Hétvégén kerül megrendezésre a Magyar és Nemzetközi Mid-Am Golfbajnokság a büki pályán, melyen kizárólag 35 éven felüliek indulhatnak. Turkovics Ilona vezeti a magyar női ranglistát, így jó eséllyel indul a hétvégi versenyen.

Hétvégén kerül megrendezésre a Magyar és Nemzetközi Mid-Am Golfbajnokság a büki pályán, melyen kizárólag 35 éven felüliek indulhatnak. Turkovics Ilona vezeti a magyar női ranglistát, így jó eséllyel indul a hétvégi versenyen.

Ilona elmondta, hogy több okból is nagyon várja már a rendezvényt. Elsősorban azért, mert számára mindig izgalmasabbak a 3-4 napos versenyek. Ilyenkor napokon keresztül koncentrálni kell, toppon kell lenni az erőnlétben is. „Ilyenkor mutatkoznak meg igazán az erőviszonyok” – nyilatkozta a golfozónő. A másik ok, amiért izgalommal várja a hétvégét, mert az előző hétvégén lezajlott Magyar Bajnokságon minden korosztály együtt indult és az összesítésben taroltak a juniorok. És bár Ilona véleménye szerint ez így is van jól, de azért örül, hogy most a saját korosztályával csaphat össze.

A büki verseny érdekességét az adja, hogy tulajdonképp ez egy szezonzáró, nyárzáró bajnokság. Teljesen más, mint egy májusi verseny, ahol az ember még nincs igazán bemelegedve. Itt mindenki kihozza magából a maximumot, hiszen egész évadban a pályán voltak és versenyeztek, gyakoroltak. Itt tudja az ember a legjobban felmérni, hogy mennyit fejlődött egy év alatt, és hogy igazán mit kell majd télen gyakorolni, milyen hibákat kell kijavítani.

Ilona sok társával együtt reméli, hogy hagyományt teremtenek ezzel a bajnoksággal. Most ugyan nem lesz teljes a létszám, mivel a múlt hétvégi Magyar Bajnokság sokakat kifárasztott, jövőre azonban a tervek szerint nagyobb időbeli különbség lesz a két verseny között így remélhetőleg egyre többen és többen fognak benevezni.  De így is jó hendikeppel rendelkező, komoly versenyzők lépnek majd színre. Ráadásul a verseny első 10 helyezettje jó eséllyel tovább tud lépni a nemzetközi porondra is és remélhetőleg ez is inspirációként szolgál majd a jövőre nézve. 
 
Jövő hét szombaton I Love Sushi étterem és a SEIKO szervezésében megrendezésre kerül az első I Love Sushi and SEIKO ranglista verseny, melynek Ilona az egyik „nagykövete”. Szeretné visszahozni azokat az időket, amikor ezek a rendezvények a golf sportszépségei mellett, társadalmi eseményként is szolgáltak. A sport mellett a szolgáltatásokra is hangsúlyt helyeznek. Ínycsiklandozó reggelivel várják majd a korán kelőket és fenséges ebédet kínálnak később, nem csak ázsiai, hanem más különleges gasztronómiai fogásokkal. Komoly díjak és különleges ajándékok várják majd a megjelenteket. Ilona szerint a golfozók már csak olyanok, mint a gyerekek. Szeretnek hazavinni valamit az ilyen eseményekről. Szerencséjükre az idő is nekik fog kedvezni, hiszen jövő hétre megérkezik a vénasszonyok nyara.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés