Amerika megszerezte a vezetést

Nem állíthatjuk, hogy eldőlt az idei Presidents Cup sorsa, hiszen még csak egy napon vagyunk túl, a nemzetközi válogatott pedig nem egyszer bizonyította, hogy van keresnivalója a Muirfield pályáján, nem is kevés.

Nem állíthatjuk, hogy eldőlt az idei Presidents Cup sorsa, hiszen még csak egy napon vagyunk túl, a nemzetközi válogatott pedig nem egyszer bizonyította, hogy van keresnivalója a Muirfield pályáján, nem is kevés.


Csütörtökön elstartolt az idei Presidents Cup, a két gárda végre farkasszemet nézett egymással, ám azért a humornak is szerepe volt a nyitónapon – hogy csak Sammy-t, a mókust említsük -. Ugyan, a tengerentúli válogatott 3.5 – 2.5 arányban behúzta az első napot, nem mondhatjuk, hogy azonnal eldőlt volna a kupa sorsa. Semmi sincsen még veszve, sőt! Akármennyire is próbálták azt belénk verni, hogy Fred Couples klasszisokkal teli csapata ellen nem lehet orvosságot találni, talán mégis.


Hideki Matsuyama kiválóan mutatkozott be a tornán, hiszen a 18-as szakaszon végrehajtott remek ütésének köszönhetően egálra hozta a mérkőzést, amiben egyébként nagy szerepe volt társának, az idei Masters bajnok Adam Scottnak. Az ausztrál ugyanis megnyugtató jelenléte okán tudta elérni, hogy a döntő pillanatban a japán golfozó ne engedje át az egész pontot a Bill Haas-Webb Simpson duónak, akik szinte az egész kör során vezettek.


Az összecsapás tehát felezéssel zárult, amihez bizony kellett Matsuyama ütése. „Nem mintha féltem volna, de tudtam, hogy Adam ott van mögöttem. Ez volt életem egyik legjobb ütése egyébként. Amúgy ma egész nap elég ideges voltam, de Adam segített. Nagyon boldog vagyok, hogy egy fél pontot tudtunk szerezni.” – mondta Matsuyama a nap végén.

 

 

A nemzetközi csapat, illetve a drukkerek örülhettek akkor is, amikor a Louis Oosthuizen-Charl Schwartzel duó pontot szerzett a Phil Mickelson-Keegan Bradley páros ellen. Az egy dolog, hogy a mérkőzésen szinte végig csak a dél-afrikai játékosok voltak partiban, ám az idei British Open bajnok és párja tényleg nem igazán tudott labdába rúgni 18 szakaszon keresztül. A nap elején még voltak biztató jelek, de aztán leeresztettek.


A végeredmény teljes mértékben reális, hiszen a nemzetközi válogatott fölényes győzelmet aratott, és ezért valóban az alul maradt golfozók okolhatják magukat. Persze, az is lehet, hogy a győzelmet a két dél-afrikai új sérója hozta meg, ami sokakat mosolygásra késztetett, nem véletlenül. Egy hajvágáson múlna a győzelem?

 

 

A nemzetközi csapatnak egyébként pontot tudott még szerezni Jason Day és Graham DeLaet is, akik csütörtökön a Hunter Mahan-Brandt Snedeker duóval mérték össze az erejüket. Utóbbiak az első 6 szakasznál magabiztosan ragadtak ütőt, de ezt követően szinte el is tűntek a pályáról. A birdiek nem jöttek, az ellenfél pedig nyilván vérszemet kapott. A 17-es szakasznál Snedeker még javított, és egálra hozta a meccset, de aztán jött Day, aki eldöntötte a pont sorsát.

 

 

Ernie Els ugyan megpróbálta megmenteni legalább a pontok egy részét a nyitónapon, ám a 17-es szakaszon a birdieje is kevés volt ahhoz, hogy végül ne Steve Stricker és Jordan Spieth kerüljön ki győztesként. A dél-afrikai párja, Brendon de Jonge két alkalommal is eredményes tudott lenni a 18 szakasz alatt, de a vezetést egyszer sem tudták átvenni. Az amerikai duó tehát magabiztosan zsebelte be a győzelmet.


Mindösszesen 14 szakasz megjátszására volt szüksége a Tiger Woods-Matt Kuchar párosnak, akik hamar pontot tettek az i-re. Angel Cabrera és Marc Leishman ugyanis egyáltalán nem bírt a két sztárral. Az ausztrál a 8-as szakaszon ugyan beütött egy birdiet, de az amerikai páros annyira koncentráltan játszott, hogy nem volt esélyük. A párosítás tehát nagyon is bejött amerikai oldalról.

 

 

Egyértelmű győzelemmel a zsebében térhetett nyugovóra Jason Dufner és Zach Johnson is, akik 15 szakasz megjátszása után már győztesként vonulhattak le a pályáról. Branden Grace és Richard Sterne ugyan minden tőle telhetőt igyekezett megtenni a pontmentés érdekében, egy-egy birdien kívül nem tudtak többet kihozni ebből az összecsapásból.

 

A nap ütése


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés