A mókus ellopta a showt

Tegnap rendben elstartolt az idei Presidents Cup, ám a figyelem nem is annyira a játékosokra, mindinkább egy kíváncsi mókusra szegeződött, aki az amerikai csapat segítőjeként funkcionált a Muirfield pályáján.

Tegnap rendben elstartolt az idei Presidents Cup, ám a figyelem nem is annyira a játékosokra, mindinkább egy kíváncsi mókusra szegeződött, aki az amerikai csapat segítőjeként funkcionált a Muirfield pályáján.


Az idei Presidents Cup első napján nem Tiger Woods, Phil Mickelson vagy Adam Scott volt a sztár, hanem Sammy, a mókus, aki az amerikai csapatot szemelte ki magának. Az állat nem tágított a tengerentúli gárda mellől, de összességében azt mondhatjuk, hogy szerencsét hozott a golfozóknak, ugyanis Fred Couples fiai 3.5 – 2.5 arányban hozták a nyitónapi meccseket. A kabala tehát már az első napon megvolt.


Az amerikai csapat asszisztense, Davis Love III volt az, aki odaédesgette az állatot azzal, hogy elkezdte etetni. De hát, ki tudna otthagyni a 2-es szakasznál egy ennyire cuki kisállatot? A mókus és a játékos hamar barátok lettek, és onnantól kezdve az állat együtt izgulta végig a meccseket. Love a nap végén elmondta, hogy izgalmas élmény volt egy mókussal a zsebében végigjárni a szakaszokat, de megérte, hiszen kabalának sem utolsó az állat.


Love bevitte az állatot az amerikai csapat közös szobájába, és a gárda összes tagja azonnal beleszeretett a mókusba. Nicki StrickerSteve Stricker felesége – el is nevezte őt Sammy-nek. Love egyébként tényleg a zsebében hurcolászta az állatot a four-ball összecsapások alatt, és még akkor is ott figyelt, amikor az események tényleg drámaira fordultak. Kicsit valóban szürreális képet láthattunk magunk előtt. De, ilyen a golf. Bármi megtörténhet.


Sammy hamar kabalává vált, persze, nem hivatalos formában. További érdekesség, hogy a nap utolsó – egyébként elég fontos – összecsapásához érkezve a mókus feszülten figyelt, és minden bizonnyal azért szorított, hogy Stricker és Jordan Spieth legyőzze az Ernie Els-Brendon de Jonge duót, ami nagy nehezen végül sikerült is egyébként. Egy tűt sem lehetett leejteni, és a mókus ott figyelt.


Egy óvatlan pillanatban azonban Lindsey Vonn – világhírű síelő, és nem utolsó sorban Tiger barátnője – a nap legemlékezetesebb momentumát teremtette meg azzal, hogy kivette Love zsebéből az állatot, és rátette a mellette ülő világelső vállára, aki először visszakozott, majd inkább egy jót nevetett az egészen. Persze, hogy Tiger kicsit ideges volt az elején, hiszen ő az összecsapást szerette volna nézni, izgult a társakért, no meg, nem mindenkinek az az álma, hogy egy mókus szaladgáljon a hátát és a nyakán.


Szerencsénkre az esetről videó is készült, amely minden kétséget kizáróan az örömteli momentumok sorát fogja majd erősíteni, függetlenül a torna kimenetelétől.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés