A verseny az verseny

 Morozov Misa a múlt hétvégén zajlott Magyar Bajnokságon magasan a legjobb eredménnyel zárt, azonban orosz játékos lévén nem lehetett ő a következő magyar bajnok. A játékos nem bánta, neki ez már csak gyakorlás volt.

Morozov Misa a múlt hétvégén zajlott Magyar Bajnokságon magasan a legjobb eredménnyel zárt, azonban orosz játékos lévén nem lehetett ő a következő magyar bajnok. A játékos nem bánta, neki ez már csak gyakorlás volt.

Morozov Misa számára szeptember elején már véget ért az idei versenyszezon. Már év elején betáblázta idei fő versenyeit, amiből őszre már nem maradt több, így Misa – ahogy mondta – már átállt „gyakorló üzemmódra”. Idén nem sokat játszott hazánkban, így például azt sem tudta, hogy a Magyar Bajnokságot szeptemberre halasztották. Meglepetésként érte a hír, de végül úgy döntött, az utolsó pillanatban benevez a versenyre, hiszen egy kis gyakorlás sosem árt. Misa persze tudta, hogy tét nélkül játszik, tehát, hogy nem nyerhet a versenyen, de ő azt vallja, a verseny, az verseny, és ő mindhárom napon így is játszott, ami jó volt, hiszen a golfozók egyébként ritkán tudják gyakorolni a nyomás alatti játékot. Misa első két napi eredményével nem volt megelégedve, de egyébként élvezte a verseny. Szerinte jó hangulat volt, és a színvonal is magas volt, egyetlen szépséghibája az egésznek a korai tee time-ok voltak. Véleménye szerint 7:30-kor egyszerűen nem lehet versenyt kezdeni, ez túl korai. Ennek ellenére is azonban Misa játszott a legjobban, és bár mint említettük, nem mindegyik score-jával volt elégedett, azért voltak pozitívumok is a játékában.

„Az első két napom nem sikerült úgy, ahogy vártam, de nem bánom, mert most inkább csak az volt a fő, hogy a mostanában gyakorlott játékelemek jól menjenek, és azokkal nem is volt baj. Mivel már inkább a következő szezonra készülök, több időt töltök az edzőmmel, Brett Williams-szel, és legfőképpen most azokat gyakoroljuk, amik ebben a szezonban kevésbé mentek. Ilyenek például a 100 méteren belüli közelítő ütések, amik ezen a versenyek most kifejezetten jól mentek, aminek örülök is” – mondta Misa.

Mint írtuk, az orosz játékos számára már véget ért a valódi versenyszezon, nagy nemzetközi megmérettetésein már túl van. Adta magát a kérdés, hogy hogyan értékeli a játékos saját eredményeit.

„Elégedett vagyok az idei eredményeimmel, mert látom magamon a fejlődést. Persze van még min dolgozni, de az edzéseken meg is teszek mindent, úgyhogy jövőre még jobb játékot várok magamtól” – mondta.

Misa saját bevallása szerinti legjobb eredményeinek egyike volt idén az Osztrák Nyílt Bajnokságon nyújtott teljesítménye. Itt négy nap alatt 0-át játszott, amivel a 12. helyezést érte el. Ezenkívül jól sikerült számára az Orosz Bajnokság is, ahol 3. lett, illetve a Men’s Trophy-n is úgy érezte, hogy sokat tett hozzá országa válogatottjának játékához. Itt Misa 7. lett egyéniben, míg az orosz válogatott az 5. helyen végzett.

A játékos persze fog még indulni versenyeken az idén, de azok már mind a gyakorlás kategóriába fognak tartozni számára. Ennek ellenére, a verseny még mindig verseny, így ha nem is vérben forgó szemekkel ugrik neki ellenfeleinek, azért a győzelemért minden meg fog tenni. Aki idén még látni akarja Misa játékát, annak a Pannonia klubbajnokságára lesz érdemes kilátogatnia.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés