Tigerrel akarok játszani!

Nyakunkon az idei Presidents Cup, a csapatok pedig rendkívül elszántak, hogy hazavigyék a kupát. Az amerikai válogatott tagja, Jason Dufner vágya az, hogy Tiger Woods mellett ragadhasson ütőt, érthető okokból.

Nyakunkon az idei Presidents Cup, a csapatok pedig rendkívül elszántak, hogy hazavigyék a kupát. Az amerikai válogatott tagja, Jason Dufner vágya az, hogy Tiger Woods mellett ragadhasson ütőt, érthető okokból.


Már javában folynak az idei Presidents Cup előkészületei. A golfozók már a helyükön, a kapitányok már izgulnak, a kupa pedig csak arra vár, hogy döntsenek a sorsa felett. Az idei megmérettetés sem lesz egyszerű menet, vagy legalábbis bízzunk benne. Adam Scott ugyebár nemrégiben nyilatkozta, hogy égetően szükség lenne arra, hogy a nemzetközi csapat végre győzni tudjon a tornán, mivel egy idő után tényleg el fogja veszíteni a jelentőségét a küzdelem.


Nos, annyi biztos, hogy Nick Price csapatának nem lesz könnyű dolga, hiszen az amerikai gárda soraiban van többek között Matt Kuchar, Phil Mickelson, Tiger Woods és Jason Dufner is. És ez még nem a teljes lista. Nem állítjuk, és senki sem állítja, hogy a nemzetközi válogatott játékosai sokkal gyengébbek lennének, de talán a tapasztalat, az erősebb motiváció az ő oldalukon áll. Hamarosan kiderül, hogy idén kiknek sikerült a leginkább csapattá formálódniuk.


Dufner mindazonáltal már most szeretné magát a legjobb pozícióban tudni. Mindez azt jelenti az ő szótárában, hogy Tiger mellett szeretne ütőt ragadni. Egyrészt egyfajta önbizalom növelőként funkcionál a jelenlegi világelső jelenléte, másrészt pedig a két fickó nagyon is jól kijön egymással. Bár, ahogyan elhalljuk a dolgokat, Dufner humorától mindenki a padlóra került már…minimum egyszer. A játékos nemrégiben elmondta, hogy Tiger valószínűleg a valaha élt legnagyobb golfozó, és valódi megtiszteltetés lenne, ha a Presidents Cup alkalmával együtt szállnának harcba a csatatéren.


És mit gondol Tiger a lehetséges partnerekről? „Már nagyon régóta játszom különféle összeállításokban, és már rengeteg féle partnerrel hozott össze a sors a pályán. Voltak olyanok, akik hosszan ütötték meg a labdákat, voltak, akik rövidebben. Volt olyan, aki kifejezetten érett volt, és olyan is, akit hajtott a fiatalos hév. Minden megvolt már.” – mondta Tiger, aki hozzátette, hogy igazából mindegy is, hogy ki lesz a partnere a Muirfield pályáján, mert a lényeg, hogy csapatként működjenek majd, és igyekezzenek a legtöbbet kihozni magukból.


Arra a kérdésre pedig, hogyan töltötte a szabad hetét a játékos, így felelt: „Egy 4 éves és egy 6 éves gyereket üldöztem. Ezt csináltam az egész hét folyamán. Egészen péntekig nem érintettem meg az ütőimet, akkor is csak puttoltam kicsit. Egy hétre mindent kizártam, ami golffal kapcsolatos. El kellett érnem, hogy a testem ismét jó kondícióban legyen. Elkezdtem később edzeni, és most már remek állapotban vagyok.” – tette hozzá a játékos.


Az idei Presidents Cup legfiatalabb részt vevőjéről – Jordan Spieth – pedig így vélekedett a világelső: „Elég széles látókörű srácról van szó. Még csak most kezd hozzászokni ehhez a helyzethez. Most lesz itt először, és a Touron is ez az első éve. Még minden nagyon új neki, ami érthető, és csakis rajtunk múlik egyébként, hogy mennyiben segítjük majd őt ezen a héten, hogy megtalálja a helyét, és, hogy kényelmesen érezze majd magát a pályán. Kiérdemelte, hogy itt lehessen, ez biztos, mivel elképesztően nagy tehetség, és kivételes játékot produkált ebben a szezonban.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés